Μεγάλη δικαίωση για τον Μάκη Παπαδόπουλο στην προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το πρόγραμμα των 12 εκατομμυρίων ευρώ που ήθελε να παραχωρήσει ο δήμαρχος Καβάλας σε ιδιώτη για την αλλαγή φωτιστικών στον δήμο Καβάλας.

Μάλιστα με την απόφασή αυτή ουσιαστικά μπαίνει τέλος σε αυτή την απόφαση του Θόδωρου Μουριάδη να παραχωρήσει μέρος του ταμείου του δήμου Καβάλας σε ιδιώτη μια και θα έπαιρνε τα ανταποδοτικά που πληρώνουμε όλοι οι δημότες με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού.

Καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του έβαζαν τότε ερωτήματα για το θέμα ως εξής:

Πως αναλύεται το κόστος που αφορά στην προμήθεια-εγκατάσταση της τεχνοϊκονομικής μελέτης που ανέρχεται σε 7.321.061,68€ σε σχέση με το κόστος των φωτιστικών και του υπόλοιπου εξοπλισμού για τους αυτοματισμούς κ.λ.π.

Πόσο είναι το πραγματικό κόστος με τιμές αγοράς και όχι με τιμές ΚΑΠΕ για το σύνολο του εξοπλισμού για να εκτιμηθούν οι τυχόν εκπτώσεις και άρα το πραγματικό κόστος για το δήμο το οποίο θα πρέπει να συγκριθεί με το κόστος των 11.839.944,06€ που είναι το κόστος της ΣΕΑ, που μεταβιβάζει όλο το όφελος από την εξοικονόμηση στον ιδιώτη;

Πως αναλύεται η εξοικονόμηση ενέργειας από την τεχνοϊκονομική μελέτη στο 73,42% δεδομένου ότι τέτοιο ποσοστό δεν προκύπτει σε καμία επιμέρους ομάδα από τη μελέτη καταγραφής, πόσο μάλλον για το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων;

Μάλιστα είχε κάνει και μια ανάρτησή του αρχές Οκτωβρίου του περασμένου χρόνου όπου σημείωνε: «Η διοίκηση του Δήμου υπολογίζει το όφελος σε βάθος 12 ετών στα 12.000.000 ευρώ περίπου. Με τη σύμβαση που πάει να κάνει, όμως, δίνει όλο το όφελος στον ιδιώτη!

Εμείς δε θέλουμε να “ξεπουλήσουμε” σε “μεσάζοντες” αυτό το όφελος που θα έχει ο Δήμος από την εξοικονόμηση.

Γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε εμείς, για να χρηματοδοτήσουμε την επένδυση;

Εμείς θέλουμε το κέρδος από την εξοικονόμηση να το ωφεληθεί ο δημότης, όχι οι εταιρείες!

Βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες και πρέπει να δράσουμε αναλόγως.

Αφού δεν εδέησε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να λύσει το πρόβλημα εδώ και τρία χρόνια, τώρα πρέπει να το λύσουμε γρήγορα και αποφασιστικά!

Συμπληρωματικά, θα μπορούσαμε ίσως ακόμη να αξιοποιήσουμε ένα μέρος της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 365.000 ευρώ που δόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου στον Δήμο μας, αλλά και της πρόσθετης έκτακτης επιχορήγησης 50.000.000 ευρώ που θα δώσει το Υπουργείο στους Δήμους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε μόνοι μας ως Δήμος – και χωρίς κανένα δάνειο – σε προμήθεια νέου εξοπλισμού, ΤΩΡΑ!!

Για να καρπωθεί ο ίδιος ο Δήμος το όφελος μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου!

ΤΩΡΑ! Όχι στο τέλος του 2023 που μας λέει η διοίκηση του Δήμου…»

Για να τα θυμόμαστε!

Προηγούμενο άρθροΤην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Καβάλας
Επόμενο άρθροΟξύ το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον τουριστικό κλάδο σε Καβάλα και Θάσο ενόψει καλοκαιριού