Μειώνονται σταδιακά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Αναπληρωτής Διοικητής του κ. Αχιλλέας Γερόπουλος σημείωσε πως υπάρχει μία κινητικότητα σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου που φτάνουν τους 200.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κλινική του covid έχει αυτήν τη στιγμή 12 ασθενείς και πάνω- κάτω κυμαινόμαστε σ’ αυτό το επίπεδο, λίγο πάνω από τους 10. Υπάρχουν ασθενείς σε όλα τα τμήματα, στις δύο παθολογικές είναι φουλ πάνω από το 100%, το ίδιο συμβαίνει στις πνευμονολογικές, η χειρουργική μας επίσης είναι γεμάτη, η νευροχειρουργική, η ορθοπεδική. Αυτήν τη στιγμή το Νοσοκομείο νοσηλεύει πάνω από 200 ασθενείς στο σύνολό τους. Ταυτόχρονα, τα εξωτερικά ιατρεία ό,τι μπορούν δίνουν και περιμένουμε να αφήσουμε τους δύο μήνες, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, να κυλήσουν διότι είναι οι πιο δύσκολοι του χρόνου από άποψη ιώσεων, για να μπούμε σε μια διαδικασία να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την δημόσια υγεία στην Περιφέρειά μας».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για το προσωπικό είπε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Καβάλα σ’ αυτόν τον τομέα είναι οι νοσηλευτές. Γιατρούς έχουμε, βέβαια χρειαζόμαστε και άλλους, ειδικότητες που δεν έχουμε, αλλά η αναλογία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι εις βάρος του νοσηλευτικού. Αν είχαμε περισσότερους νοσηλευτές θα μπορούσαν και οι γιατροί να δώσουν περισσότερα πράγματα. Είναι, όμως, λίγο παράδοξο, να έχεις γιατρούς και να μην έχεις νοσηλευτές να δώσεις σε εξωτερικά ιατρεία, άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν, να εξειδικευτούν οι κλινικές. Τον άλλο μήνα, λογικά, θα ασχοληθούμε και με τους στόχους που θα βάλει το Νοσοκομείο Καβάλας. Να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε πέρα από τα καθιερωμένα που έχουν γίνει. Εκεί θα δούμε και τις προθέσεις που έχουν η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο. Να δούμε πού μπορούμε να πάμε το Νοσοκομείο Καβάλας με δεδομένο ότι εξυπηρετούμε τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη. Αν δεν ξεκαθαρίσει και δεν πούμε πού το πάμε, εκεί θα φανεί και η διάθεση που έχουν όλοι. Θα μα το ξεκαθαρίσουν και θα πάμε παραπέρα.

Αυτήν τη στιγμή το Νοσοκομείο εξυπηρετεί τις παραπάνω πόλεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Υπάρχουν άνθρωποι που χειρουργούνται εδώ και έρχονται από τον Έβρο. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα για το Νοσοκομείο μας, λειτουργεί ως αναχαίτιση για όλη την Περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη. Η Καβάλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, πρέπει όμως αυτός ο ρόλος να ξεκαθαρίσει και να πάρει και το προσωπικό που αναλογεί σ’ αυτόν το ρόλο. Να λέμε ότι είμαστε Νοσοκομείο και να παρακαλάμε να πάρουμε νοσηλευτές δεν λέει τίποτα».

Προηγούμενο άρθροΟξύ το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον τουριστικό κλάδο σε Καβάλα και Θάσο ενόψει καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΚίμων Παπαδοπουλος: Μια νέα προοπτική για τον τόπο μας έρχεται