Ολοκληρώθηκε το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) στην Καβάλα (25-09/05/2022) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στο ξενοδοχείο TOSCA BEACH HOTEL.

Πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των Δήμων Καβάλας, Θάσου και Παγγαίου. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.) που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη γαλάζια πόλη της Καβάλας (25-29/05/2022), μία πόλη άμεσα συνδεδεμένη με την εξέγερση των καπνεργατών τον Ιούλιο του 1933 καθώς και τους απελευθερωτικούς αγώνες το 1913.

Το συνέδριο παρακολούθησαν αντιπρόσωποι των Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών από όλη την Ελλάδα, καθώς και για πρώτη φορά τόσοι πολλοί εκπρόσωποι ξένων Εθνικών Τμημάτων και συγκεκριμένα του Κυπριακού, Αλβανικού, Αυστριακού, Βουλγάρικου, Βόρειας Μακεδονίας, Γερμανικού, Ηνωμένου Βασιλείου, Κροατικού, Μαυροβουνίου, Πολωνικού, Ρουμάνικου και Σερβικού.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (26/05/2022) στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου “Pine Garden” (ο κήπος των πεύκων) του TOSCA BEACH HOTEL ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος και Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας κ. ΠΑΠΑΚΟΣΜΑΣ Κωνσταντίνος, με θέμα: «Καβάλα, ένα ταξίδι στο χρόνο».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Βλάσσης ΒΑΛΑΤΣΟΣ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, μεταξύ άλλων μίλησε: «Για το πνεύμα που διέπει την Ένωσή μας, την ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και συνεργασίας με τα Τμήματα του εξωτερικού, πάνω στις αρχές αυτού του πνεύματος το Εθνικό μας Τμήμα υποδέχθηκε, φιλοξένησε και πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με συναδέλφους από το εξωτερικό. Για την συνεργασία της Εθνικής Πινακοθήκης με το Εθνικό μας Τμήμα και για την φιλία, την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα, βασικές αρχές πάνω στις οποίες ο Βρετανός λοχίας Arthur Troop ίδρυσε την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών – International police Assocation».

Την εκδήλωση τίμησαν και παραβρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου π. Σάββας ΚΑΡΑΒΟΛΑΝΙΔΗΣ, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπηλιάς Νεκτάριος, οι Βουλευτές Καβάλας κ. Μακάριος ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, κα. Τάνια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ και κ. Ιωάννης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (στην τελετή λήξης του συνεδρίου), ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος ΜΕΤΙΟΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Αλέξιος ΠΟΛΙΤΗΣ, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος κ. Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΣΕΒΔΥΝΙΔΗΣ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Α/Υ’ κ. Δημήτριος ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άγγελος ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ, Α/Α’ ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αντιπρόεδρος κ. Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας κ. Ηλίας ΚΙΟΣΣΕΣ, ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος ΙΕΒ της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Κυριάκος ΚΑΡΚΑΛΗΣ, ο πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών Λιμενικών και Πυροσβεστών κ. Θεόδωρος ΓΟΥΣΙΑΣ, ο πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Αστυνομικών Κ. Ηλίας ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, το επίτιμο μέλος κ. Γεώργιος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Διευθυντής των καταστημάτων Δίκτυο, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Βορείου Ελλάδος κ. Γεώργιος ΖΑΧΑΡΗΣ, ο Ιδιωτικός Αστυνομικός κ. Ερευνητής Γεώργιος ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ.

Η φετινή διοργάνωση του Συνεδρίου ανατέθηκε στην Τοπική Διοίκηση Καβάλας στο 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο την 22-09-2021 στο Ναύπλιο ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση. Την Παρασκευή (27-05-2022) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι σύνεδροι τοποθετήθηκαν σε ζητήματα ανθρωπιστικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο του 2023, στις Σέρρες.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην όμορφη πόλη της Καβάλας καθώς επίσης στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου AGRISTON και του Οινοποιείου ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ.

Μάλιστα, το Σάββατο (28-05-2022) έλαβε χώρα η τελετή λήξης στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου “Pine Garden” (ο κήπος των πεύκων) του TOSCA BEACH HOTEL. Σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα, απονεμήθηκαν αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες σε όλες τις ξένες αποστολές και δόθηκε επίσης στην κάθε αποστολή ως αναμνηστικό ένα καραβάκι πάνω στο οποίο υπήρχε η φωτογραφία της Καβάλας.

Στο τέλος της απονομής αναμνηστικών, τιμήθηκε ο κ. Σταύρος ΛΑΛΑΣ όπου κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας επεκράτησε μεγάλη συγκίνηση. Σημειώνεται, ότι κατά την Γενική Συνέλευση την Παρασκευή (27-05-2022) συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό από την δωρεά των Τοπικών Διοικήσεων της Χώρας, το οποίο θα δοθεί στο Κέντρο Χρονίων Παθήσεων Καβάλας.

Το Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και η Τοπική Διοίκηση Καβάλας, ευχαριστούν όλους όσοι συνετέλεσαν στη διεξαγωγή του Συνεδρίου τον Δήμο Καβάλας, τον Δήμο Θάσου, τον Δήμο Παγγαίου καθώς και όλους τους χορηγούς, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη.

Ακόμη, εκφράζεται η δέσμευση ότι το Εθνικό Τμήμα μετά των Τοπικών Διοικήσεων θα λειτουργούν πάντα με γνώμονα τον αλτρουϊσμό και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το TOSCA ΒEACH HOTEL και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες κ. Βασίλειο ΠΡΙΟΝΑ, κ. Διονύσιο ΠΡΙΟΝΑ, κ. Χρήστο ΖΑΓΟΓΙΑΝΝΗ (και Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου) και την κα Ειρήνη ΒΡΑΝΑ για την άψογη φιλοξενία, τον σεφ κ. Παναγιώτη ΜΙΧΑ που με τις όμορφες του δημιουργίες μας εξέπληττε συνεχώς, καθώς και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου για τις υπηρεσίες που προσέφεραν αγόγγυστα από οποιαδήποτε θέση κατείχαν στους σύνεδρους και εκδρομείς του 38ου Πανελληνίου Συνεδρίου οι οποίοι αναχώρησαν από την πόλη μας με τις πιο τέλειες εντυπώσεις.

SERVO PER AMICEKO

Για το Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βλάσσης ΒΑΛΑΤΣΟΣ

Βασίλειος ΠΑΠΑΣ

Για το Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης Καβάλας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεμιστοκλής ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Κωνσταντίνος ΚΟΥΡΟΥΚΑΦΑΣ

Προηγούμενο άρθροΑρχέλαος Γρανάς: Ναι, είμαστε στην τελική ευθεία, σύντομα έργα στα Λουτρά Ελευθερών
Επόμενο άρθροΒλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Παληού- Χωρίς νερό η περιοχή