Οι υποδομές για τον τουρισμό και τον αθλητισμό στο επίκεντρο των συναντήσεων του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με στελέχη της κυβέρνησης στην Αθήνα

Δύο σημαντικά θέματα που αφορούν σε υποδομές του τουρισμού και του αθλητισμού στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ροδόπης δρομολογούνται μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου στους αρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα.

Το πρώτο θέμα αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει.
Με παρεμβάσεις του κ. Μέτιου στα εμπλεκόμενα Υπουργεία, και πιο συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, το ζήτημα διευθετείται καθώς εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο χιονοδρομικό κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια.

Για να αποδοθούν οι εκτάσεις στην Περιφέρεια, ο κ. Μέτιος ζήτησε αρχικά από τον κ. Αυγενάκη την ανάκληση παλαιότερης απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού με την οποία οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν παραχωρηθεί σε αθλητικό σωματείο. Με την έκδοση της νέας απόφασης από τον κ. Αυγενάκη, και δεδομένου ότι οι εκτάσεις περνούν στην ευθύνη του Δασαρχείου, ο κ. Μέτιος είχε διαδοχικά επικοινωνία με τον κ. Αμυρά και συνάντηση με τον κ. Πέτσα, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να εγκριθεί η παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων στην Περιφέρεια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.
Το δεύτερο θέμα αφορά στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Στη συνάντησή του με τον κ. Αυγενάκη, ο κ. Μέτιος ενημερώθηκε επίσης για τα έργα που υλοποιούνται στο στάδιο και συμφωνήθηκε η κατασκευή ενός σύγχρονου αναρριχητικού κέντρου με τρεις τοίχους αναρρίχησης, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες.

Οι κ. Αυγενάκης και Μέτιος συζήτησαν ακόμη κοινές αθλητικές δράσεις που θα μπορούσαν να συνδιοργανωθούν από το Υπουργείο και την Περιφέρεια σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες