Μετά από δυόμιση δύσκολα χρόνια, το φετινό καλοκαίρι και δη ο Αύγουστος, ήταν μια περίοδος που το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας πήρε μια βαθιά οικονομική ανάσα για τη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί.

Την ικανοποίηση του για την επιβατική κίνηση που καταγράφηκε το καλοκαίρι του 2022, εξέφρασε με δηλώσεις του στην τηλεόραση του CENTER, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Κώστας Πανταζής.

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

«Το φετινό καλοκαίρι ήταν μια καλή περίοδος για εμάς. Ο Αύγουστος ήταν ο καλύτερος μήνας και ειδικά την εβδομάδα πριν τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς πλησιάσαμε σε εισπράξεις το 2019, κάτι που δεν συνέβη τον Ιούλιο. Γενικά μπορώ να πω ότι μετά από δυόμιση χρόνια τόσο μεγάλης κρίσης, τα αποτελέσματα από την κίνηση του καλοκαιριού ήταν ενθαρρυντικά για εμάς και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Είναι μια τόνωση σίγουρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, για μια ακόμη φορά η γραμμή που κατέγραψε τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση ήταν αυτή της Καβάλας – Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και τα δρομολόγια προς Αμμόλοφους, Νέα Πέραμο, Νέα Ηρακλείτσα και Κεραμωτή.

Παρά όμως την καλή εικόνα ο κ. Πανταζής υπογράμμισε ότι τα προβλήματα για το υπεραστικό ΚΤΕΛ παραμένουν, αφού τα έξοδα είναι πολλά, λόγω των αυξήσεων στα πετρέλαια και όλων των συναφών προϊόντων, όπως ανταλλακτικά και ελαστικά.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ

«Ο προβληματισμός μας πλέον στρέφεται στο πως θα κυλήσουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα και στο κατά πόσο θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές απαιτήσεις της χειμερινής περιόδου. Έχει αυξηθεί το βασικό μας έξοδο που είναι το πετρέλαιο. Από την άλλη δεν έχουμε κάνει καμιά αύξηση στο εισιτήριο. Από το 2010 έχει να γίνει αύξηση. Αυτό για το επιβατικό κοινό είναι καλό, το να ταξιδεύει οικονομικά, για εμάς όμως δεν είναι γιατί τα έξοδα είναι μεγάλα σε σχέση με τα έσοδα.

Έχουμε πολλές υποχρεώσεις πίσω και πήραμε μια ανάσα. Περιμένουμε και κάποιες ενισχύσεις από το κράτος που δεν έχουν δοθεί ακόμη, οι οποίες θα μας βοηθούσαν να συνεχίσουμε. Από την άλλη δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα είναι η κατάσταση και ελπίζουμε να μην έχουμε δυσάρεστα με την πανδημία. Θα ξεκινήσουν τα μαθητικά δρομολόγια το επόμενο διάστημα, αν και δεν έχουμε ακόμη κάποια ενημέρωση για το ποια θα είναι τα πρωτόκολλα. Αυτό θα μας το πουν μάλλον την επόμενη εβδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Πανταζής.

Προηγούμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Πολύ χρήσιμα τα συμπεράσματα από 2ο Οικονομικό Βαρόμετρο των επιχειρήσεων Καβάλας
Επόμενο άρθροΚάλεσμα του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ. Στέφανου για την Πατριαρχική επίσκεψη