Έργα και ημέρες στο Νοσοκομείο Καβάλας με τον Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Ξενοφών Κροκίδη να μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως ανέφερε “Την περασμένη Παρασκευή παρουσίασα σε ένα άτυπο συντονιστικό όργανο του νοσοκομείου παρουσίασα κάποιες προτάσεις που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου. Αυτές έχουν να κάνουν τόσο με το νοσοκομείο ως νοσοκομείο με τις υποδομές του και να αναφέρω ότι το αγκάθι του νοσοκομείου αυτή την στιγμή είναι ο Οργανισμός μια και δεν έχουμε νέο Οργανισμό. Αυτός που έχουμε είναι από το 2012.

Θα αναφέρω επίσης το πάρκινγκ, την σίτιση, την ενεργειακή αναβάθμιση που δεν έχει περπατήσει, να αναφέρω την ψηφιοποίηση που δεν έχει γίνει, και μάλιστα ακούμε εξαγγελίες για ψηφιοποίηση σε 4000 υπηρεσίες!

Αν πάρει κανείς το ασανσέρ και πάει στο 2ο όροφο του υπογείου του νοσοκομείου θα δει εκεί τους φακέλους των ασθενών και μπορεί να πάρει κάτι, κάτι που αντίκειται φυσικά στα προσωπικά δεδομένα.

Από την άλλη ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε μια πορεία μείωσης…. Τεχνολόγοι, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς σε έλλειψη, όλοι σε έλλειψη. Προσωπικό λίγο και κουρασμένο. Άλλωστε όσο μεγαλώνει κανείς τόσο περισσότερα προβλήματα υγείας θα έχει!

Πώς να δουλέψεις μεγάλος σε ηλικία όντας σε ένα δύσκολο κυκλικό ωράριο; Ένας στους 4 γιατρούς είναι επικουρικός ή αποσπασμένος; Άρα χωρίς αυτό το 25% το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους. Έχουμε επικουρική γιατρό με 13 χρόνια θητεία. Δεν υπάρχει ανάγκη για να γίνει μόνιμη αυτή η γιατρός; Θα έπρεπε αυτόματα να γίνεται αυτό”.

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μάλιστα ο ίδιος κάνοντας λόγο για την Επιτροπή Λοιμώξεων της οποίας είναι Πρόεδρος σημείωσε ότι “θα πω ότι σήκωσε το βάρος της πανδημίας η επιτροπή. Εμείς από το 2ο κύμα και μετά, τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε νοσηλεύσει πάνω από 4000 άτομα και η θνητότητα είναι 11,7. Κάθε ένας που έφυγε είναι σημαντική απώλεια. Αλλά σαν ένα νούμερο είναι ένα αξιοπρεπές νούμερο και από πίσω κρύβεται μια σημαντική δουλειά όλου του προσωπικού.

Αυτά κατέθεσα στη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που έχει ως όρο Υγεία για όλους. Όλοι πρέπει να έχουν βέβαια την ίδια υγεία από όπου και να είναι! Όλοι πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο ΕΣΥ.

Για πρώτη φορά εξάλλου δεν είχαμε την Παρασκευή κανένα κρούσμα που να νοσηλεύεται. Δεν τελειώσαμε με τον ιό. Περιμένουμε να κηρυχθεί το τέλος του ιού και αυτό θα γίνει με ΦΕΚ αλλά νομίζω ότι σε γενικές γραμμές έχουμε τελειώσει. Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 3 χρόνων πανδημίας πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση. Και σε αυτό δεν περισσεύει κανείς”.

Μάλιστα ο ίδιος θύμισε ότι πέρασαν 38 χρόνια από τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Υγείας! Ένα στην Χρυσούπολη και ένα Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Καβάλα, εκεί όπου λειτουργεί η μοναδική ΤΟΜΥ στην Καβάλα.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Γεωργούλης: Το παρασκήνιο της εξόδου του από ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωκοινοβούλιο μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου
Επόμενο άρθροΜπάμπης Δράκος: Θα προσεγγίσουμε τον πολίτη με τον απαραίτητο σεβασμό