Ιδανικά ξεκίνησαν την απασχόληση τους με τους Σχολικούς Τροχονόμους. Η πρόεδρος του Σωματείου τους κ. Μαρία Προδρομίδου σημείωσε ότι το μόνον πρόβλημα τους είναι ότι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Αρχικά ανέφερε ότι “Φέτος ξεκινήσαμε και πάλι με τα σχολεία μας και εμείς είμαστε στο πόστο μας. Πάμε καλά προς το παρόν και ξεκινήσαμε κανονικά οπότε ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά. Βέβαια έχουμε θέματα αφού το Υπουργείο Εσωτερικών μας έχει περάσει στους Δήμους εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ακόμη θεωρούμαστε εθελοντές σχολικοί τροχονόμοι, δίχως ασφάλεια μάλιστα και έχουμε μεγάλη επικινδυνότητα σε κάποια σημεία όχι μόνο της πόλης μας. Αλλά γενικά και πανελλαδικά έχουμε θέματα οπότε πιστεύω κάποια στιγμή κάποιος να δει και τα δικά μας προβλήματα που πάνε πάνω από 25 χρόνια!!! Από το 1997 τρέχει ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου που πάει πάρα πολύ καλά αλλά πρέπει να τον φροντίσουν για να μην σβήσει αυτός ο θεσμός».

ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Και πρόσθεσε πως «Όσο για τους γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να μας στηρίξουν. Πάμε λοιπόν και φέτος με το ίδιο καθεστώς. Είμαστε ανασφάλιστοι, δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι. Δουλεύουμε δύο ώρες, μια το πρωί και μια το μεσημέρι ενώ τα προηγούμενα χρόνια απλά κάναμε 4ωρο! Βγήκαμε μαζί με τους σχολικούς φύλακες. Οι φύλακες επειδή έκαναν περισσότερες ώρες είδαν κανονικές συμβάσεις, εμείς δεν τις είδαμε ποτέ.

Ανήκουμε στο υπουργείο Εσωτερικών, δίδουμε τα λεφτά που μας μοιράζει ο κάθε Δήμος αλλά εμείς δεν έχουμε ασφάλεια. Και ένα αυτοκίνητο να μας χτυπήσει εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τους γιατρούς. Όταν 25 χρόνια δεν υπάρχει ατύχημα σε παιδάκι. Σε σχολικό τροχονόμο υπάρχει. Φυσικά χωρίς συμβάσεις δεν γίνεται τίποτε. Είμαστε στον αέρα κανονικά. Κάναμε τα πάντα, παίρναμε ράπιντ τεστ για παράδειγμα, όπως ένας δημόσιος υπάλληλος, αλλά τίποτε άλλο. Εμείς παίρνουμε 173 ευρώ. Ένα επίδομα μεταφοράς που περνάει και στην Εφορία. Ο συντελεστής ανεβαίνει και κάποιοι συνάδελφοι χάνουν και επιδόματα”.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Καλλινικίδης: Μέριμνα μας οι σχολικές μονάδες του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροΔιαρκώς αποκλιμακώνεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Καβάλα