Διαρκώς αποκλιμακώνεται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Καβάλα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε πως χθες νοσηλευόντουσαν μόνον 11 περιστατικά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «έχουμε μια πολύ καλή αποκλιμάκωση. Τα περιστατικά, πλέον, και τα ύποπτα που έρχονται είναι πολύ λιγότερα κι αυτά που χρειάζονται νοσηλεία είναι αρκετά ικανοποιητικά. Το πρωί της Τετάρτης νοσηλεύαμε 11 ασθενείς στην κλινική covid, νούμερο απόλυτα διαχειρίσιμο. Ευχόμαστε το επόμενο διάστημα αυτή η πτωτική τάση να συνεχιστεί για να εξαλείψουμε τον κορωνοϊό και να έχουμε καλό χειμώνα. Ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν οι περισσότεροι από τους γιατρούς που λένε ότι πλέον ο covid θα αντιμετωπίζεται σαν μια απλή γρίπη.

Τα νούμερα τους επιβεβαιώνουν, είναι απόλυτα διαχειρίσιμα. Οι γιατροί μας έχουν πάρει ανάσες, το καλοκαίρι δεν ήταν το καλύτερο, αφού τον Αύγουστο ανοίξαμε κι άλλη κλινική και τα περιστατικά είχαν φτάσει περίπου στα 50. Επανήλθαμε, όμως, στην κανονικότητα και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η καλή πορεία».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Για τις προσλήψεις είπε ότι «βγήκε στις 31 Αυγούστου η Προκήρυξη για την πρόσληψη 4 χιλιάδων νοσηλευτών στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Το Νοσοκομείο Καβάλας θα πάρει 41 νοσηλευτές. Το νούμερο είναι αρκετά ικανοποιητικό. Επίσης, θα πάρουμε 10 μόνιμους γιατρούς. Δυστυχώς, από αυτούς οι δύο θέσεις των παθολόγων βγήκαν άγονες. Το καλό είναι ότι ζητήσαμε και θα πάρουμε δύο ουρολόγους στην Ουρολογική κλινική που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε. Τώρα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα, με 4 μόνιμους γιατρούς από τις αρχές του έτους. Λύνουμε αυτό το πρόβλημα, μετά από δική μου προσπάθεια. Θα έρθουν δύο γιατροί μεταξύ των 5 που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Θα γίνει η αξιολόγησή τους και μέχρι το τέλος του έτους με αρχές του επόμενου θα είναι εδώ».

Προηγούμενο άρθρο“Ξεκινάμε δυναμικά αλλά με πολλά αρνητικά τη νέα σχολική χρονιά δηλώνει η Πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Μαρία Προδρομίδου
Επόμενο άρθρο“Είμαστε αρκετά αγχωμένοι για το ποιο θα είναι το μέλλον της εστίασης” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης