Ο Δήμος Παγγαίου συνεχίζει την ενίσχυση των σχολικών υποδομών. Ο Γενικός Γραμματέας του κ. Γιώργος Καλλινικίδης σημείωσε ότι συνεχίζουν το πρόγραμμα της ενίσχυσης των σχολικών υποδομών και τη ενεργειακής αναβάθμισης τους.

Αρχικά ανέφερε ότι “Γενικά όλα αυτά τα χρόνια μια από τις πρώτες προτεραιότητες που έχει θέσει ο Δήμαρχος Φίλιππας Αναστασιάδης είναι οι σχολικές υποδομές. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και κτηριακά είμαστε εντάξει απλά είμαστε σε μια διαδικασία με μεγάλα έργα που υλοποιούνται και έχουν στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Έχουμε έργα στο Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, στο ΕΠΑΛ στο Δ.Σ. Ποδοχωρίου και στη Νικήσιαννη, στο Δ.Σ. Κοκκινοχώματος, μιλάμε δηλαδή για ενεργειακές αναβαθμίσεις που στόχο έχουν συγκεκριμένο και σημαντικό. Μιλάμε για μεγάλα έργα, έργα της τάξεως των 3,5 εκ ευρώ και λογικά έχουμε καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση αυτών».

ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Και πρόσθεσε ότι «Μιλάμε για μια ριζική ανακαίνιση, μιλάμε για κελύφη, μιλάμε για θερμομονωτικές επενδύσεις, μιλάμε για φωτοβολταϊκά στις στέγες, λέβητες, αλλαγές, αντλίες θερμότητας, όλα αυτά δηλαδή που είναι απαραίτητα και αφορούν στην ενέργεια και στην αναβάθμιση των σχολείων μας. Το έργο είναι μεγάλο και υλοποιείται αυτή την στιγμή ενώ γίνονται εργασίες παντού σχεδόν σε Ελευθερούπολη και Ποδοχώρι. Βέβαια αυτό το έργο δεν τελειώνει σε δύο μήνες και μιλάμε άλλωστε για παράλληλα έργα σε πολλές σχολικές μονάδες, όμως μιλάμε για θέματα ασφαλείας και παράλληλα πρόοδο των εργασιών. Υπάρχει μια μικρή αναστάτωση αλλά με καλή θέληση από όλους θα πάμε καλά. Το σημαντικό είναι να γίνουν μεγάλα έργα. Και βέβαια συνεχίζουμε κανονικά και τα έργα των σχολικών συντηρήσεων και γενικά γίνεται μια σειρά από έργα αφού για εμάς η Παιδεία είναι μια από τις προτεραιότητές μας και φυσικά θέλουμε όλα να είναι εντάξει και με σωστές παρεμβάσεις παιδιά και εκπαιδευτικοί να είναι σε ένα σωστό χώρο». Ο κ. Καλλλινικίδης ολοκλήρωσε θυμίζοντας ότι κάθε χρόνο γίνονται τέτοια προγράμματα προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών!

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Ο ίδιος σχολίασε μάλιστα ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Παγγαίου δουλεύει στα κόκκινα ουσιαστικά και ο Δήμος Παγγαίου όπως είπε “είναι ένας Δήμος που πραγματικά δεν υπάρχει μέτρο, δεν υπάρχει κενό χωρίς δράση. Φτάσαμε στη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων. Το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, έργο προυπολογισμού 1 εκ 2οο χιλιάδων ευρώ και ένα έργο που έρχεται να δώσει μια μεγάλη λύση από την στιγμή που η Πέραμος είναι μια πολύ μεγάλη περιοχή ένας οικισμός που δεν είχε ένα γυμναστήριο και που σαφώς έλειπε από τους νέους μας. Αυτό το γυμναστήριο λοιπόν θα εξυπηρετήσει και τους νέους μας αλλά και το κοινό γενικά. Όπου δημιουργείται μια υποδομή αθλητισμού αμέσως γίνονται εκεί σημαντικά πράγματα και έχουμε μια άνθηση της συμμετοχής των παιδιών σε αθλητικές μονάδες. Θα βοηθήσει άλλωστε και τα σχολεία μας αφού θα υπάρχει χώρος άνθησης! Επίσης πάμε σε ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού της Ελευθερούπολης ενώ θα γίνει και επέκταση αυτού, ένα έργο προϋπολογισμού 1εκ 825 χιλιάδες ευρώ με τη δημοπράτηση να έχει γίνει ήδη. Η παιδεία και ο αθλητισμός στο Δήμο Παγγαίου είναι από τις βασικές μας μέριμνες. Τα παιδιά μας πρέπει να έχουν ευκαιρίες για άθληση και να φύγουν από άλλες δραστηριότητες όπως θα είναι αυτές εκτός υπολογιστή” τόνισε.

Θύμισε τέλος ότι ενισχύεται και ο πρωτογενής τομέας ενώ εξέφρασε την ευχή να πάνε όλα καλά. “Εμείς ενισχύουμε τον πρωτογενή τομέα αφού έχουμε καλλιέργειες που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης στην περιοχή μας” τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΕπίδειξη ανευθυνότητας από οδηγό στην Καβάλα: Πήρε παραμάζωμα τα πάντα και μετά το τροχαίο βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει
Επόμενο άρθρο“Ξεκινάμε δυναμικά αλλά με πολλά αρνητικά τη νέα σχολική χρονιά δηλώνει η Πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Μαρία Προδρομίδου