Θερινές εκπτώσεις και στην Καβάλα με τους καταστηματάρχες να προσδοκούν κάτι καλύτερο. Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «οι εκπτώσεις ξεκίνησαν αρκετά καλά με κόσμο στα καταστήματα. Θα ήταν ακόμη καλύτερο αν ανάμεσά τους ήταν και κάποιοι τουρίστες. Πάντα η πρώτη εβδομάδα της εκπτωτικής περιόδου είναι δυνατή. Περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και τις επόμενες μέρες.

Στη αγορά, το απογευματινό ωράριο Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής έχει παραταθεί κατά μισή ώρα προς το άνοιγμα και το κλείσιμο. Δηλαδή ανοίγουν στις 5,30 το απόγευμα και κλείνουν στις 9.30 το βράδυ. Ήταν ένα ωράριο που το θέλουν οι συνάδελφοι, που βολεύει τον καταναλωτή και τον επισκέπτη στην πόλη, να πάει στη θάλασσα και να κατέβει μετά στην αγορά κάτω υπό καλές καιρικές συνθήκες. Βλέπαμε παλιά ότι η κίνηση ξεκινούσε μετά τις 6.30 με 7 και έτσι παρατείναμε το ωράριο προς τις 9.30. Αυτήν την Κυριακή που είναι η πρώτη των εκπτώσεων, τα καταστήματα αν το επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι. Είναι εδώ οι τουρίστες αν και ο τουρισμός έχει τα θεματάκια του φέτος και να δούμε κατά πόσο οι συνάδελφοι θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στο κατάστημά τους από το να πάνε στη θάλασσα».

ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Πρόσθεσε ότι «περάσαμε δύσκολο χειμώνα με τα νοικοκυριά να πιέζονται στο ενεργειακό και στα είδη πρώτης ανάγκης. Όλο αυτό αποτυπώθηκε στην αγορά που μπήκε σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα. Είναι μία όαση αυτή η περίοδος αλλά ήρθαν να προστεθούν οι επιστρεπτέες ενώ έχουμε τη φορολογία εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και όλους τους άλλους λογαριασμούς που τους έχουμε κάθε μήνα.

Στείλαμε επιστολή ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσυρθεί έστω την ύστατη στιγμή μιας και δεν είχαν γίνει δεκτές οι επιστολές μας. Γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι τα έσοδα έχουν συρρικνωθεί, έχουν τα εργαλεία για να το παρακολουθούν καθημερινά γι’ αυτό και ζητήσαμε ως έσχατη βοήθεια να μην βεβαιωθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή. Έτσι θα μπορέσει μία επιχείρηση να κρατηθεί αυτό το διάστημα που τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Δυστυχώς την Πέμπτη βεβαιώθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή, πάλι διαμαρτυρηθήκαμε, αλλά όσο και να το κάνουμε οι ειλημμένες αποφάσεις πραγματοποιούνται».

Προηγούμενο άρθρο«Είναι πολύ φυσιολογικό το καλοκαίρι ο κορωνοϊός να βρει έδαφος να εξαπλωθεί», δήλωσε ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθρο42ον Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα»