Το «Ήλιος και Πέτρα» ο πρωτοπόρος Διεθνής θεσμός που απόκτησε η περιφέρειά μας και η πόλη μας, πριν σαράντα δύο χρόνια, με πράξη το όραμα και το δημιουργικό πείσμα των ιδρυτών της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης το 1981, για αειφόρο πολιτιστική ανάπτυξη στα ανατολικά της πόλης μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ιστορία του, με προβολή στις αξίες της αδελφοσύνης των λαών, της διεθνούς συνεργασίας και της ανάγκης βιώσιμης αλληλεγγύης και αγάπης για όλους τους λαούς της γης, μέσα από τους δρόμους της αναγνώρισης της Άυλης Πολιτιστικής κληρονομιάς του καθενός, συνεχίζει την πορεία του.

Φέτος, πρώτη χρονιά μετά την περιπέτεια της πανδημίας, την παράδοση των λαών τους θα παρουσιάσουν μουσικά και χορευτικά σχήματα από την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αλβανία και φυσικά την πατρίδα μας την Ελλάδα που φέτος λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων προσφυγιάς θα εκπροσωπηθεί από τρία συγκροτήματα της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, του Συλλόγου Μικρασιατών και της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. Το θέατρο στο Ακόντισμα είναι έτοιμο να τους υποδεχτεί και οι φίλοι και τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία του.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του «Ήλιος και Πέτρα», σε ειδική τελετή στην πλατεία του Ακοντίσματος θα γίνει κατάθεση στεφάνων εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο παγκόσμιο μνημείο των Καππαδοκών (ο θησαυρός των Καππαδοκών) και θα φυτευτούν δένδρα που η κάθε χώρα θα φέρει μαζί της για να θυμίζουν την αδελφοσύνη των λαών των Βαλκανίων, θα κεραστούν παραδοσιακά εδέσματα και όλοι μαζί στις 9.00 μ.μ. θα κατευθυνθούμε στο θέατρο του Ακοντίσματος για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου το βράδυ μετά τον παρουσία των χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων θα ακολουθήσει συναυλία των ΘΡΑΞ ΠANKC.

Το Φεστιβάλ στηρίζει η Κοινότητα Νέας Καρβάλης, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια του Δήμου Καβάλας.

Η είσοδος είναι και τις δύο βραδιές ελεύθερη για όλους.

« Λαοί μπορούμε να ζήσουμε μαζί»

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν καλά οι θερινές εκπτώσεις στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΣε ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, με τις πολλές βροχοπτώσεις να αποτελούν σύμμαχό της