Μικρή μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από τα ξημερώματα της Παρασκευής και έπειτα με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Για ζωντανή ενημέρωση μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Πιο αναλυτικά κατά το ξημέρωμα-πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχών-μπορών ή και μεμονωμένων καταιγίδων. Η πιθανότητα αυτή διακρίνεται ως εξής:

  1. Υψηλή σε όλο το νοτιοδυτικό και δυτικό κομμάτι του Νομού, ιδίως σε περιοχές γύρω από τον Στρυμωνικό κόλπο καθώς και γύρω από το Παγγαίο
  2. Αξιόλογη πιθανότητα στο υπόλοιπο νότιο τμήμα του Νομού, δηλαδή στην παράκτια ζώνη καθώς και σε περιοχές κοντά σε αυτό το τμήμα συμπεριλαμβανομένου και το νησί της Θάσου. Ανάλογες πιθανότητες και στα ορεινά, δευτερευόντως και σε πεδινές περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ορεινούς όγκους.
  3. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού, ιδίως στο ανατολικό άκρο.

Μετά τις πρωινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση διότι κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει εκ νέου πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βρόχων ή μπορών. Οι πιθανότητες αυτές διακρίνονται ως εξής:

  1. Υψηλή στα βόρεια και δυτικά ορεινά τμήματα του Νομού.
  2. Αξιόλογη στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα, στα βόρεια πεδινά τμήματα και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους.
  3. Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα περισσότερα τμήματα του Νομού.
  4. Πολύ μικρή στο νότιο-νοτιοανατολικό κομμάτι του Νομού και στην Θάσο.

Έπειτα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου μικρή μεταβολή μέσα στην νύχτα προς το Σάββατο, η οποία δείχνει να επηρεάζει κυρίως περιοχές κοντά στα παράκτια τμήματα, ωστόσο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετικά με αυτή την εξέλιξη αύριο.

Meteokav.gr

Προηγούμενο άρθροΠαράδοση συσκευής μέτρησης αλκοόλης απο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Καβάλας: Σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης