Ξεκίνησε η διάθεση εμβολίων από τα φαρμακεία Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο επιβάλλεται οι ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των εμβολίων γρίπης και πνευμονόκοκκου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα εμβόλια της γρίπης πρέπει να γίνουν απ’ όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να γίνουν φέτος, γιατί αν συμπέσει λοίμωξη με κορωνοϊό και γρίπη τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα. Ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεση των εμβολίων και η διαδικασία που θα γίνεται μέσω του γιατρού. Θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση από γιατρό. Δεν πρέπει να γίνεται από άλλους και μόνο για τις ομάδες υψηλού κινδύνου για να φτάσουν οι διαθέσιμες ποσότητες κατ’ αρχήν γι’ αυτούς που ανήκουν σ’ αυτές τις ομάδες.

Ευπαθείς είναι όλοι όσοι έχουν προβλήματα υγείας σοβαρά, πάσχουν από χρόνιες παθήσεις καρδιάς, μεταβολισμού, πνευμόνων, αιματολογικές, κακοήθειες, ανεξαρτήτου ηλικίας ακόμη και παιδιά. Επίσης ανήκουν και όσοι είναι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάποιο νόσημα. Επίσης, οι παχύσαρκοι, οι καπνιστές. Αυτοί πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Το χορηγούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν έχει αναφερθεί καμία σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια. Μιλάμε για εκατομμύρια δόσεις. Αν ακόμη καθόμαστε και συζητάμε το πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο της γρίπης, να δω τότε ποιος θα κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού που θα είναι και καινούργιο».

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ

Πρόσθεσε ότι «τα πράγματα για τον κορωνοϊό δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα. Πάντως δεν είναι ευοίωνα τα πράγματα. Από τη στιγμή που αρχίζει και χειμωνιάζει, ήδη όλες οι χώρες είναι σε δεύτερο κύμα. Ήδη έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, οπότε θα πρέπει οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι μπορεί για να προφυλαχτεί από τώρα. Μία από τις προφυλάξεις είναι αι το εμβόλιο της γρίπης. Πέρα από τα μέτρα προστασίας τα οποία συνεχίζουν να ισχύουν. Κι αναμένουμε να βγει κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά αυτό δεν είναι στο άμεσο- άμεσο μέλλον. Θα βγει κάποια στιγμή αλλά θα χρειαστούν μήνες μέχρι να αρχίσουμε να έχουμε προστασία από αυτό. Άρα, λοιπόν, χρησιμοποιούμε τα όπλα που διαθέτουμε αυτήν τη στιγμή κι οποιοδήποτε μέσο προστασίας».

Προηγούμενο άρθροΣτις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕξοικονομώ: Ποια ακίνητα εντάσσονται και με ποιες προϋποθέσεις – Όλες οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις