Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μελών Περιφερειακής Επιτροπής

Η εκλογή του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς των νέων μελών της Περιφερειακής Επιτροπής για το υπόλοιπο της θητείας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2026, στην αίθουσα «Γ.Παυλίδης», κτίριο Π.Ε. Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Έβρου κ. Μιχάλης Πιτιακούδης, τον οποίο πρότεινε ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης αναδείχθηκε εκ νέου Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη η κα Σοφία Ψωμά από την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και Γραμματέας αναδείχθηκε εκ νέου ο κ. Χαρίλαος Σεϊτανίδης από την παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή».

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής.

Τακτικά μέλη: Κωνσταντίνος Βενετίδης, Γιουρούκ Σαλή, Χριστόδουλος Μεντίζης, Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Κατερίνα Μποδούρογλου, Βασίλειος Δελησταμάτης, Νικόλαος Τσαλικίδης.

Αναπληρωματικά μέλη: Αμούτσκα Ιμπραχήμ, Παναγιώτης Αρχοντής, Γιώργος Δαλακούρας, Ισμαήλκο Φατήχ, Στυλιανός Κατσογριδάκης, Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, Στέργιος Ηλιόπουλος, Χρήστος Γάκης.

Ο Περιφερειάρχης τους συνεχάρη θερμά και ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα απερχόμενη μέλη για την θεσμική συνεργασία. Ο κος Τοψίδης υπογράμμισε ότι η νέα περίοδος ευθύνης απαιτεί συνεργασία, θεσμική ωριμότητα και κοινό προσανατολισμό στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως τόνισε, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο δημοκρατικού διαλόγου και δημιουργικής σύνθεσης, όπου οι διαφορετικές απόψεις οφείλουν να μετατρέπονται σε προτάσεις και λύσεις προς όφελος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επισήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να διαφυλάσσει τον ανεξάρτητο και θεσμικό της χαρακτήρα, με γνώμονα αποκλειστικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

«Με ενότητα, αμοιβαίο σεβασμό και προσήλωση στον αυτοδιοικητικό μας ρόλο, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερες προοπτικές για τον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Hot this week

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

ΙΜΦΝΘ: Η συμφωνία Ελλάδος-Βουλγαρίας … «Ιστορικά κειμήλια και αποτυπώματα θυσιών για την εθνική δικαίωση»

Στην πρόσφατη περίσταση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Topics

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Καβάλα: Διακοπή νερού την Τετάρτη σε περιοχές της πόλης λόγω τεχνικών εργασιών

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας στην Π.Ε. Καβάλας

Το πρόγραμμα των δράσεων της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας η...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες