Ανά διαστήματα σημειώνονται εντάσεις στην περιοχή. Περίπου στις 17.30 του Σαββάτου μια ομάδα μεταναστών έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανέων επιδιώκοντας να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος. Εκεί επενέβησαν δύο τροχοφόρα οχήματα του Στρατού μαζί με αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί έφθασαν και Τούρκοι αστυνομικοί και έπεσαν αρκετά χημικά, ουσίες που εκτοξεύουν κάποιοι από αυτούς που είναι συγκεντρωμένοι εκεί από την Παρασκευή.

Ήδη οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 70 συλλήψεις και έχει σχηματιστεί δικογραφία ώστε να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Επίσης, στο σημείο αναμένονται τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους.

Αυξημένη ετοιμότητα και στα θαλάσσια σύνορα

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και οι δυνάμεις του Λιμενικού, υπό τον φόβο ότι μετανάστες και πρόσφυγες θα επιχειρήσουν να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τους ισχυρούς ανέμους, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να φθάσουν με βάρκες στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Στη Συκαμιά Λέσβου έφθασαν το πρωί του Σαββάτου 27 μετανάστες με λέμβο. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν εντάσεως 7 μποφόρ και η θάλασσα φουρτουνιασμένη.

Ήδη στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού και πλέον επιχειρούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού. Μία φήμη που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και από κινητό σε κινητό στον καταυλισμό της Μόριας ήταν αρκετή για να ξεσπάσουν και πάλι επεισόδια. Ψευδείς ειδήσεις ανέφεραν ότι άνοιξαν τα σύνορα και καράβια βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον Πειραιά. Όσοι παρασύρθηκαν ξεκίνησαν με τα πόδια από τη δομή, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ που δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν την πορεία τους στην πόλη της Μυτιλήνης. Νύχτα εντάσεων όμως σημειώθηκε και στη Χίο όπου η ίδια φήμη διαδόθηκε και στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Αίσθηση προκαλεί εξάλλου η μαρτυρία ενός Τούρκου διακινητή μεταναστών, ο οποίος ομολογεί σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ότι με εντολή Ερντογάν μεταφέρουν μετανάστες στα ελληνικά νησιά.

“Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν. Το πέρασμα είναι εδώ. Μόλις το μάθουν σε λίγες ημέρες, θα έρθουν όλοι εδώ… Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές. Έχει κόστος 7 – 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι αν και μπορούν να μπουν 45, όμως για την ασφάλειά τους δεν μπαίνουν και τόσοι πολλοί. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20 – 25 λεπτά” ομολογεί ο Τούρκος διακινητής.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκαν 3 ληστείες και 4 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα στην πόλη της Καβάλας
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα σε μια μέρα στην Ελλάδα