Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Ντίνο Κλειτσιώτη παρατηρείται μία αποκλιμάκωση καθώς νοσηλεύονται 26 άτομα στην κλινική και 4 στην ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «φαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε μια αποκλιμάκωση στην Π.Ε. Καβάλας, κάτι που φαίνεται από τα νούμερα. Το πρωί της Δευτέρας είχαμε 32 άτομα στην κλινική και 4 στη ΜΕΘ. Μας τρομάζει, όμως, η μετάλλαξη «Ομικρον». Αυτά που βλέπουμε να γίνονται ειδικά στην Ευρώπη με τα πάρα πολλά κρούσματα μας επιβάλλουν να είμαστε πιο προσεκτικοί. Αυτή η μετάλλαξη λέγεται ότι είναι πολύ πιο επιθετική και πρέπει να μας βρει όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένους. Είναι πιο ήπια η μετάλλαξη αυτή αλλά είναι απαραίτητο να φοράμε όλοι μάσκα, παντού. Τουλάχιστον αυτό ας το τηρήσουμε. Είναι ένα αρκετά καλό μέτρο προφύλαξης. Ας μην συναθροιζόμαστε πολύ, να είναι οι συγκεντρώσεις όσο το δυνατόν με λιγότερους φίλους».

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Πρόσθεσε ότι «για πολλοστή φορά θα πω είναι απαραίτητο να κάνουν οι συμπολίτες μου το εμβόλιο και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σήμερα, από τους 36 ασθενείς που έχουμε στο νοσοκομείο μας, μόνο οι δύο είναι εμβολιασμένοι. Αυτό λέει πολλά. Το εμβόλιο είναι που θα μας βγάλει από τη μεγάλη υγειονομική κρίση κι αυτό λέω συνεχώς».

Προηγούμενο άρθροΣχετικά αυξημένη η κίνηση στην εστίαση στην Καβάλα το διήμερο των Χριστουγέννων
Επόμενο άρθροΔιαγραφή χρεών από την εφορία – Ποιες προϋποθέσεις εξασφαλίζουν «κούρεμα»