Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση στην Θάσο αυτό το διάστημα. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Πολυμέρου σημείωσε πως κυρίως Βαλκάνιοι τουρίστες προτιμούν το νησί αλλά και οι δυτικοευρωπαίοι.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ξεκινάμε με πολύ θετικούς οιωνούς. Έχουν ξεκινήσει να έρχονται οι Γερμανοί και οι Βρετανοί, όπως ήταν το πρόγραμμά τους πριν την πανδημία. Κόσμο είχε το νησί και το τριήμερο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, οπότε τα βλέπουμε λίγο θετικά. Επιφυλακτικοί μεν, διότι μετά από δύο χρόνια υπάρχει ένας φόβος, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι ένα πολύ καλό καλοκαίρι».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ

Πρόσθεσε ότι «τα δύο τριήμερα, του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, φάνηκαν αρκετοί Έλληνες τουρίστες. Είναι φυσιολογικό αυτό. Η ψυχολογία του κόσμου έχει επηρεαστεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια οπότε όλοι αναζητούν μια ευκαιρία για μία έστω σύντομη απόδραση. Αυτή η ευκαιρία τους δόθηκε τα δύο τριήμερα που υπήρξαν. Η Θάσος είναι ένας κοντινός προορισμός οπότε όλος ο κόσμος από τους γύρω νομούς την προτίμησε.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες εθνικότητες, σίγουρα υπάρχουν Βαλκάνιοι. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο προορισμός τους, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι δυτικοευρωπαίοι κανονικά τα προγράμματά τους πριν τον κορωνοϊό. Επιστρέφουν οι τουρίστες που είχαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για τον τομέα των εγκαταστάσεων είπε ότι «όλες οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες. Είμαστε έτοιμοι αρκετά νωρίς φέτος για να υποδεχθούμε όσο κόσμο και να έρθει. Έχουν βελτιωθεί και οι δημόσιες υποδομές πάρα πολύ, οπότε δείχνει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Η Θάσος φέτος θα πάρει τα σκήπτρα της και νομίζω ότι επιβάλλεται».

Προηγούμενο άρθροΛίγοι οι ασθενείς στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας και κανένας στη ΜΕΘ
Επόμενο άρθροΤο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας επιμένει… οικολογικά