Τα Καθήκοντα των Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σαν Αντιπεριφερειάρχης η κ. Μαρία Πολυμέρου. Η ίδια υπογράμμισε ότι αυτή η θέση είναι μία πρόκληση.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι αλήθεια πως αναλαμβάνω μια θέση με ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο. Άλλωστε ό,τι έχει να κάνει με διεθνείς σχέσεις είναι ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ! Είναι πιο κοντά μου ενώ τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα θεωρώ ένα πολύ μεγάλο εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Από εκεί και πέρα και μέχρι να ενημερωθώ καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι και να μην λέμε μεγάλα λόγια. Είναι ώρα για δουλειά. Έτσι θα ενημερωθώ από τους συναδέλφους μου, τον κ. Πολίτη και τον κ. Κουρτίδη για το αντικείμενο και μαζί και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα σχεδιάσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας, της Περιφέρειας γενικότερα και δη της Θάσου.

Δεν με τρομάζει το γεγονός ότι αναλαμβάνω θέση ευθύνης. Άλλωστε όλο αυτό το θεωρώ πολύ μεγάλη πρόκληση και θεωρώ ότι έχω τις δυνατότητες και σίγουρα με συνεργασία να ανταπεξέλθω και να βγάλω ασπροπρόσωπους και τους συντοπίτες μου αλλά και όλους στα 2,5 αυτά χρόνια”.

Η ΦΩΝΗ

Στο ερώτημα αν τώρα θα μπορεί να ακουσθεί ακόμη περισσότερο η φωνή της Θάσου απάντησε ότι “Θέλω να ακούγεται η φωνή της Θάσου για να μπορέσει να βγει και κάποιο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι με την συνεργασία θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα γιατί αυτός θα είναι και ο σκοπός νομίζω του κάθε διοικητικού.

Οπότε ναι, πιστεύω ότι θα ακούγεται περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι η Θάσος αλλά και η Σαμοθράκη ως νησιά έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Το θέμα είναι λίγο πρακτικό αλλά όλα τα έχω σκεφτεί. Από την στιγμή όμως που είμαι εδώ με συγκεκριμένους λόγους φυσικά θα υπάρξουν θυσίες και δυσκολίες αλλά το θέμα είναι να υπάρξει αποτέλεσμα”.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το 2022
Επόμενο άρθροΚαταστρέφονται περιουσίες στον κάμπο Γεμιστής, Τυχερού, Θυμαριάς από τις πλημμύρες του Έβρου