Για 2 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρείται η χώρα μας από την πανδημία. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη διαφαίνεται άμεσα μία επιστροφή στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «περάσαμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά, τη δεύτερη στην ουσία καθώς η πανδημία ξεκίνησε στις αρχές του 2020. Η αλήθεια είναι ότι κανένας, ούτε η επιστήμονες, ούτε η ανθρωπότητα, περίμενε ότι θα μας ταλαιπωρήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κι ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει. Ελπίζουμε να συμβεί μέσα στο 2022 και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Σύμφωνα με αυτά που βλέπουν οι επιστήμονες, η επικράτηση της Όμικρον στην ουσία θα μετατρέψει την πανδημία σε επιδημία κι από ‘κει και πέρα οι ειδικοί θα μας πουν τι πρέπει να κάνουμε ως προς τους εμβολιασμούς. Ας είμαστε αισιόδοξοι για το 2022, να είναι μια καλή χρονιά για την πατρίδα μας. Οι κόποι και τα βάσανα των τελευταίων 10 και πλέον χρόνων να περάσουν και να μπορέσουμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Όταν προχωράει η χώρα, προχωρούν μπροστά και οι πολίτες. Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία σε όλους. Να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου για τη δύναμη, την υπομονή, την αντοχή και τη δημιουργικότητα που επιδεικνύουν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις σε πάρα πολλά μέτωπα. Πρώτο και κύριο η παγκόσμια υγειονομική κρίση που έφερε την παγκόσμια οικονομική κρίση. Πάνω από 43 δις ευρώ έδωσε η κυβέρνηση για να στηρίξει τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και τους ανέργους. Τριακόσια εκατομμύρια ήρθαν στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου για να τους στηρίξουμε. Ενισχύσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας διπλασιάζοντας τις ΜΕΘ και παράλληλα προσθέσαμε πάνω από 12 χιλιάδες υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές. Από αυτούς οι 2 χιλιάδες είναι μόνιμες θέσεις και αναμένεται για άλλες 4910 θέσεις νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων στο ΕΣΥ.

Είχαμε και τη μόνιμη εθνική κρίση με την Τουρκία, το προσφυγικό- μεταναστευτικό το οποίο έχουμε αντιμετωπίσει με εξαιρετικό τρόπο, με ροές μειωμένες κατά 95% και πάνω. Έχουμε διασφαλίσει τα σύνορά μας και αντιμετωπίζουμε με ανθρωπιστικούς όρους αυτούς τους ανθρώπους.

Σε όλα αυτά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τις φυσικές καταστροφές αλλά και την ενεργειακή κρίση που βρίσκεται προ των πυλών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Κάνουμε και εδώ ό,τι είναι δυνατόν να στηρίξουμε τους ανθρώπους, αλλά είναι αδύνατον να καλύψουμε πλήρως τις αυξήσεις. Φαίνεται να υπάρχει σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές, ας ελπίσουμε να συνεχιστεί αυτή και να αποδειχθεί πρόσκαιρο όπως εκτιμούσαν αρχικά».

Προηγούμενο άρθροΔύσκολη αλλά εποικοδομητική η χρονιά για την Θασιακή Ένωση Καβάλας
Επόμενο άρθροΜαρία Πολυμέρου: Δεν με τρομάζει το γεγονός ότι αναλαμβάνω θέση ευθύνης