Η κυβέρνηση προγραμματίζει μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και κυρίως στο θέμα της ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη η κυβέρνηση εξασφάλισε 5 δις ευρώ για την αντιμετώπιση των λογαριασμών ρεύματος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η χώρα μας τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει μια εξωγενή κρίση, μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες και δεν προέκυψε με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το επισημαίνω διότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η κρίση εμφανίζεται ως κρίση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το δεύτερο που πρέπει να επισημάνω είναι ότι η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα πήρε μέτρα στήριξης των νοικοκυριών. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι τα νοικοκυριά πιέζονται γι’ αυτό έχουμε το κεφάλι χαμηλά και επιχειρούμε με πολύ μεγάλη προσπάθεια να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Έχουμε πάρει ήδη μέτρα ύψους 5 δις ευρώ. Έχουμε ψηφίσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2 δις για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αλλά είναι φανερό ότι αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται μια πιο δυναμική παρέμβαση. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να υπάρξει μια κεντρική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει αυτό κι όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, πλέον θα ανακοινώσουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, μέσα στις επόμενες 48 ώρες είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει η κυβέρνηση το περίγραμμα της εθνικής της παρέμβασης για τους λογαριασμούς του ρεύματος, έτσι ώστε την επόμενη εβδομάδα να ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων».

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Πρόσθεσε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τα τιμολόγια στα προ κρίσης επίπεδα. Δεν αποκλείεται να τροποποιήσουμε το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της παρέμβασης με στόχο, αν αυτό είναι τεχνικά εφικτό, να καλύψουμε και το Μάιο. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα ισχύσουν από τον Ιούνιο αλλά αν μας το επιτρέψουν τα τεχνικά δεδομένα θα κοιτάξουμε να καλύψουμε και το Μάιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ως τώρα συνταγή των επιδοτήσεων θα κλείσει τον κύκλο της. Είναι ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για οριζόντια παρέμβαση, ανεξάρτητα της κατανάλωσης ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε και τα νοικοκυριά με μηνιαίες καταναλώσεις από τις 300 κιλοβατώρες που συνεχίζουν να παραλαμβάνουν λογαριασμούς- φωτιά, αφού η κρατική επιδότηση δεν τα καλύπτει. Οι πολίτες να αναμένουν μια πολύ σημαντική παρέμβαση για να επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα».

ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Προχθές παραβρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό στην Αλεξανδρούπολη για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Είπε σχετικά ότι «ήταν μια σημαντική μέρα για την Περιφέρεια ΑΜΘ, αφού ως το 2024 θα έχουμε αυτονομία στο φυσικό αέριο στη χώρα μας. Σε ό,τι αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, δημιουργήθηκε μια ολοκληρωμένη στο χώρο μιας παλιάς χωματερής. Θα δέχεται απορρίμματα των 4 δήμων της Ροδόπης και δύο του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου. Είναι μια επένδυση που δημιουργεί 40 νέες θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την Καβάλα, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα δημοπρατηθεί το έργο για τη Μονάδα Επεξεργασίας Οικιακών Απορριμμάτων. Σε πρώτη φάση η επένδυση θα ξεπεράσει τα 30 εκ ευρώ και θα δημιουργήσει περίπου 80-100 νέες θέσεις εργασίας. Είμαι πεπεισμένος ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία και όπως ζήτησα από τον πρωθυπουργό, θέλουμε να τον δούμε και στα εγκαίνια της Μονάδας στην Καβάλα, καθώς είναι δεδομένο ότι όταν ολοκληρωθεί μετά από περίπου 20-24 μήνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι και πάλι πρωθυπουργός της χώρας».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες ποσότητες αμνοεριφίων έμειναν αδιάθετες στα κρεοπωλεία της Καβάλας
Επόμενο άρθροΛίγοι οι ασθενείς στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας και κανένας στη ΜΕΘ