Στον ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύεται μία 17χρονη μαθήτρια που παρουσιάζει πυρετό απο εχθές το απόγευμα πυρετό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η μαθήτρια επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία και γιαυτό το λόγο Η Πίτσι αυτή η κινητοποίηση περιμένοντας σήμερα το μεσημέρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στο ΑΧΕΠΑ και έτσι να γνωρίζουμε εάν η νεαρή κοπέλα νόσησε απο την ασθένεια του Κορονοϊού .

Σε τέσσερις από τις επτά περιπτώσεις, οι άνθρωποι νόσησαν από την ασθένεια COVID-19 στη Βόρεια Ιταλία, στην οποία ενδημεί ο ιός με εκατοντάδες κρούσματα και αρκετούς θανάτους, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας ήδη συμπτώματα, ή ανέπτυξαν συμπτώματα μετά την επιστροφή τους.

Πρόκειται για:

• Την 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο (1ο κρούσμα)

• Την 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, που νοσηλεύεται στο “Αττικόν” και που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο (3ο κρούσμα)

• Την 36χρονη γυναίκα από το Περιστέρι, που νοσηλεύεται στο “Αττικόν” και η οποία είχε επίσης είχε βρεθεί στο Μιλάνο της Ιταλίας (4ο κρούσμα)

• Ένας άνδρας, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το τελευταίο κρούσμα που ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Προηγούμενο άρθροΑνησυχία Τσιόδρα για μεγαλύτερη διασπορά του κοροναϊού – Συνολικά επτά τα κρούσματα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΝίκη για τον Αετό επί του Νέστου, ήττες για Πέρνη και Δόξα Θεολόγου