Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με τις αδέσποτες αγελάδες στο ύψος του εθνικού οδικού δικτύου Χαλκερού- Νέας Καρβάλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Νέας Καρβάλης κ. Νίκο Καρακεϊσογλου το πρόβλημα το διαχειρίζεται ο πρόεδρος Χαλκερού κ. Σάββας Χατζηβασιλειάδης και είναι υπό επίλυση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς, οφείλεται στην ασυνειδησία του ιδιοκτήτη των αγελάδων που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή για διάφορα τέτοια θέματα και καταδικαστικές τιμωρίες που αφορούν τα ζώα του. Αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα είναι σημαντικό αλλά πιστεύω ότι πάει να λυθεί. Το θέμα το χειρίζεται ο πρόεδρος του Χαλκερού, κ. Σάββας Χατζηβασιλειάδης. Η τελευταία πληροφόρηση που είχα είναι ότι έχουν βάλει τα περισσότερα ζώα τα έχουν περιφράξει σε έναν χώρο του ιδιοκτήτη των αγελάδων. Αυτές που έχουν απομείνει ελεύθερες είναι πολύ λίγες. Η προσπάθεια τόσο του προέδρου του Χαλκερού, όσο του δήμου Καβάλας και της Τροχαίας Καβάλας, είναι να μπουν και τα υπόλοιπα ελεύθερα ζώα στον ίδιο χώρο.

Από ‘κει και πέρα, το πώς θα συντηρηθούν είναι ένα θέμα που θα το αντιμετωπίσουν ο δήμος Καβάλας μαζί με τους συγγενείς του ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο του Χαλκερού».

ΓΙΟΡΤΗ

Για τη γιορτή που έγινε το Σάββατο είπε ότι «ήταν η καθιερωμένη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα που έγινε στο πάρκο της κοινότητάς μας. Ο μαλακός καιρός βοήθησε στο να έρθει πάρα πολύς κόσμος καθώς ο Δήμαρχος Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης και άλλοι επίσημοι από το χώρο της πόλης. Περάσαμε ένα πολύ όμορφο εξάωρο. Τα παιδιά χάρηκαν τη βόλτα με το τρενάκι που έστειλε ο δήμαρχος κι έτσι μπήκαμε στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η επόμενη γιορτή που θα κάνουμε είναι ένα έθιμο από την παλιά Καρβάλη, τα Σάγια, που θα γίνουν στις 5 Ιανουαρίου, στις 4.30 το απόγευμα».

Προηγούμενο άρθροΕπαφές με Παναγιωτόπουλο, ΔΕΔΑ και ΕΛΓΑ είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης
Επόμενο άρθροΑύξηση λόγω των ημερών παρουσιάζει η κίνηση στα ταξί, αλλά προβληματίζει το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης