Σειρά επαφών είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης με την ΔΕΔΑ και τον ΕΛΓΑ. Όπως εξήγησε ιδιαίτερα για το φυσικό αέριο οι εργασίες κινούνται πολύ ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαμε μια σειρά επαφών στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα. Πέραν του υπουργού μας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου τον οποίο επισκέφθηκα και είχαμε σοβαρή κουβέντα για αρκετή ώρα, επισκέφθηκα τον κ. Τσάκα, CEO της ΔΕΔΑ, που με ενημέρωσε για την πορεία των έργων του φυσικού αερίου στην Καβάλα, μια πορεία που είναι θετική. Δεν θα αργήσει αυτό το πολύτιμο ενεργειακό αγαθό να γίνει κτήμα των Καβαλιωτών. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί κι αυτή με ένα τεράστιο ποσό το συγκεκριμένο έργο. Το φυσικό αέριο παρά τα σκαμπανεβάσματά του είναι η ενέργεια του μέλλοντος, ένας μονόδρομος που μέσω αυτού η περιοχή μας θα αναβαθμιστεί σημαντικά. Ο κ. Τσάκας με ενημέρωσε για τη πορεία των έργων και εκτιμώ ότι τα πρώτα νοικοκυριά δεν θα αργήσουν να συνδεθούν στο δίκτυο, εντός του 2023».

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Πρόσθεσε ότι «από ‘κει και πέρα, ο κ. Δούκας πρώην αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ και νυν σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των αγροτών μας, αν και είναι γνώστης της κατάστασης. Προσπάθησε να βοηθήσει και θέλει να βοηθήσει να βρεθούν λύσεις. Μας πρότεινε ένα πλάνο ενεργειών για τους αγρότες του Παγγαίου και να πιέσουμε και να καταφέρουμε να δοθούν ποσά μέσω του Deminimis.

Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τους αγρότες για να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες. Από μόνοι μας δεν αρκούμε, χρειαζόμαστε την πολύτιμη ενίσχυση των βουλευτών μας που κεντρικά θα νομοθετήσουν και θα το λύσουν. Εμείς στο κομμάτι που μας αναλογεί θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες».

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΕΝΑΓΩΝ

Ακόμη είπε ότι «ενημερώθηκα για το έργο του καθαρισμού των Τεναγών των Φιλίππων, ύψους 1 εκ. ευρώ, που ωρίμασε και έχουμε τώρα προσωρινό ανάδοχο. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και κωλύματα στις διαδικασίες, εκτιμώ ότι πριν την άνοιξη ο καθαρισμός θα ξεκινήσει, με καινοτόμους τρόπους καθαρισμού».

Προηγούμενο άρθροΣε Πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας
Επόμενο άρθροΜαζεύτηκαν οι περισσότερες από τις αγελάδες που γυρνούσαν αδέσποτες στο δρόμο Χαλκερού- Καρβάλης