Η 2α Απριλίου είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, άτομα διαφορετικά και συνάμα ξεχωριστά. Η ημέρα αυτή στέλνει μήνυμα υπενθύμισης των λέξεων «Αποδοχή» και «Αγάπη».
Η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό καθιερώθηκε το 2007 με απόφαση του ΟΗΕ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία από τις επτά επίσημες ημέρες του ΟΗΕ για την Υγεία.
H καθιέρωση της ημέρας έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και την καλύτερη πληροφόρηση της κοινωνίας για τις ανάγκες αυτών των ξεχωριστών ατόμων.
Τα παιδιά που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες επικοινωνίας με τον κοινωνικό τους περίγυρο. Ο αυτισμός εμφανίζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες.
Η έγκαιρη παρέμβαση από την προσχολική ηλικία, η αδιάκοπη στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους, αποτελεί υποχρέωση μας, ώστε να προβληθεί η πραγματική εικόνα των παιδιών αυτών και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καβάλας για τη συνεχή τους δράση, όπως τη σημερινή στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, όπου μαζί με τον Δήμο Καβάλας, εθελοντές του συλλόγου Γονέων Ειδικού Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Καβάλας, του Συλλόγου ΕΝΕΕΓΥΛ Καβάλας και του Santa Club basketball Αγίας Βαρβάρας πραγματοποίησαν την «Γιορτή Συμπερίληψης».
Είμαι αρωγός και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια όλων των γονέων και όλων των οικογενειών και των ατόμων που βιώνουν τη διαφορετικότητα των χαρισματικών αυτών ατόμων.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) – Γιορτή συμπερίληψης στην πλατεία Ελευθερίας
Επόμενο άρθροΗμέρα Βιβλίου- Εκδήλωση στη Θάσο με επίσημη καλεσμένη την συγγραφέα Δήμητρα Πυργελή