Ημέρα Βιβλίου- Εκδήλωση στη Θάσο με επίσημη καλεσμένη την συγγραφέα Δήμητρα Πυργελή

Με αφορμή την ημέρα του Βιβλίου, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση με επίσημη καλεσμένη την καταξιωμένη συγγραφέα κ. Δήμητρα Πυργελή. Η κ. Πυργελή, όλο το πρωινό είχε πλούσιες και πρωτότυπες δράσεις στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας με όλα τα τμήματα των τάξεων και τους εκπαιδευτικούς.
Το απόγευμα, στο χώρο του Καλογερικού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το κοινό της Θάσου.

Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θάσου που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του ο Δήμαρχος Θάσου κ. Κυριακίδης Ελευθέριος και έγινε παρουσίαση της κ. Πυργελή από τη δ/ντρια κ. Παπαλαζάρου Μαρία.
Η κ. Πυργελή με σπουδές στη επιστήμη των υπολογιστών, άρα γνώστης των επιπτώσεων της οθόνης της κάθε συσκευής, αλλά και καταξιωμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, άρα χειριστής της φαντασίας του ανθρώπου, ήταν η πιο κατάλληλη για να μιλήσει για το θέμα «Φαντασία και Οθόνες», για να δούμε πώς η Φαντασία θα αντισταθεί στη γοητεία της οθόνης.
Ενθουσίασε το κοινό που αποτελούνταν από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μάλιστα της έκαναν και πολλές ερωτήσεις, πάνω στην αγωνία τους για τις συμπεριφορές των παιδιών τους σχετικά με τη χρήση ψηφιακών συσκευών.
Δώρα στην κ. Πυργελή έδωσαν ο Δήμαρχος Θάσου και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου κ. Εύα Σεϊτανίδου
Εξαιρετική ήταν και η συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ τάξης και Στ΄ τάξης που παρουσίασαν τραγούδια με την επιμέλεια της εκπ/κού της μουσικής του σχολείου μας κ. Καραγιαννίδου Κυριακής, σχετικά με την ασφάλεια στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, την αξία των βιβλίων και τα οφέλη από τη μείωση της χρήσης των συσκευών υπέρ της φιλαναγνωσίας!!!
Οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης παρουσίασαν θεατρικό, αρχικά από το βιβλίο της κ. Πυργελή «Καπετάνιος στη μπανιέρα», όμως η συνέχεια δόθηκε διαφορετικά από τα παιδιά, βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει και δίνοντας ένα δικό τους τέλος στην ιστορία, με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Μαργιού Καλλιόπης.
Στην όλη εκδήλωση βοήθησαν η δασκάλα της Ε΄ τάξης κ. Τσιφτελίδου Μαρία, της Δ΄ τάξης κ. Φραστάνλη Κέρη, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων- πάντα αρωγός άλλωστε- και οι γονείς μαθητών/τριών που πρόσφεραν στο μπουφέ.
Ευχαριστούμε πολύ όλους και ιδιαίτερα την κ. Καίτη Σιδηροπούλου για τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την εκδήλωση!!!!

Hot this week

Υπογραφή σύμβασης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2026

Σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στο Γραφείο του Δημάρχου...

ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Από τα 25 εκατ. ευρώ θέλουμε συγκεκριμένα έργα για Καβάλα και Θάσο

Συγκεκριμένες απαντήσεις για την αξιοποίηση των 25 εκατ. ευρώ...

Παράδοση σκυτάλης της προεδρίας του ΤΕΕ ΑΜ θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Σωτήρης Λαζαρίδης

Την σκυτάλη της προεδρίας του ΤΕΕ ΑΜ θα παραδώσει...

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Έχει περάσει η εποχή που η Καβάλα ήταν το ”κακό παιδί” της Περιφέρειας

Για τη συνεχή ενίσχυση των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας...

Φώτης Πούλος: Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο διαμορφώνονται...

Topics

Υπογραφή σύμβασης του έργου: Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων Δήμου Θάσου 2026

Σήμερα, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, στο Γραφείο του Δημάρχου...

ΠΑΣΟΚ Καβάλας: Από τα 25 εκατ. ευρώ θέλουμε συγκεκριμένα έργα για Καβάλα και Θάσο

Συγκεκριμένες απαντήσεις για την αξιοποίηση των 25 εκατ. ευρώ...

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Έχει περάσει η εποχή που η Καβάλα ήταν το ”κακό παιδί” της Περιφέρειας

Για τη συνεχή ενίσχυση των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας...

Φώτης Πούλος: Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης με τα σημερινά δεδομένα

Σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο διαμορφώνονται...

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Καβάλας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου φροντίζει...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο στα Λουτρά Ελευθερών

Με επιτυχία αντιμετωπίζεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ύστερα από...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες