Τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα αντιμετώπισε το καλοκαίρι η συνοικία της Παναγίας. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας κ. Φώτης Λαζαρίδης υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το βιώσαμε σαν κάτοικοι και γίναμε δέκτες παραπόνων σαν σύλλογος από τον κόσμο. Είναι ένα θέμα που όλο λέμε ότι θα το λύσει ο Δήμος Καβάλας και τελικά δεν γίνεται τίποτα. Πιέζουμε όσο μπορούμε αλλά το μαχαίρι και την πίτα τα έχει ο δήμαρχος. Αν δεν πάρει απόφαση να εφαρμόσει το κυκλοφοριακό, θα έχουμε προβλήματα αλλά αυτά ξεσπούν προς το Δήμο Καβάλας. Από το να μας λένε ότι υπάρχει πρόβλημα μέχρι να το λύσουν, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Προχθές πήγα πάλι στο Δημαρχείο και μου είπαν ότι θα κάνουν κάποιες ενέργειες, με τα σήματα και κάποια προβλήματα. Προσωπικά δεν βλέπω φως κι αν δεν το δω δεν μπορώ να πω ότι θα γίνει κάτι. Πιέζουμε να λυθεί το θέμα».

ΑΣΑΝΣΕΡ

Πρόσθεσε ότι «εκτός από αυτό, βάζουμε και το θέμα του ασανσέρ από το Λιμάνι προς την Παναγία. Σαν Πολιτιστικός Σύλλογος, επειδή το θέμα μπορεί να το λύσει μόνο ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος, στείλαμε επιστολή και τον παρακαλούμε να γίνει η παραχώρηση στα ΣΟΑ για να μην μας λένε διάφορα για το ασανσέρ. Να δοθεί λύση, να δώσει το ΟΚ της παραχώρησης για τα ΣΟΑ, η κα Δαδάκη της Αρχαιολογικής είπε να γίνει το ασανσέρ ή στα ΣΟΑ ή στο Μπρίκι – το καλύτερο μέρος είναι στα ΣΟΑ- να προχωρήσει και το ασανσέρ. Παράλληλα να εφαρμοστεί με όλα τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν. Κανένα ξένο αυτοκίνητο παρκαρισμένο στην Παναγία. Να περνάει και να φεύγει. Αυτή είναι η εισήγηση. Το λέμε για όλα τα αυτοκίνητα διότι με τα ενοικιαζόμενα σπίτια έχει παραγίνει το κακό. Έρχονται ξένοι με μεγάλα αυτοκίνητα, δεν ξέρουν τους δρόμους, μπαίνουν στα στενά και δυσκολεύονται να βγουν. Αν συμβεί κάτι, τι γίνεται; Δηλαδή, στο βωμό του τουρισμού να έχουμε αυτά τα προβλήματα; Μπορούν να δώσουν λύση αλλά δεν το τολμούν. Ήρθε η στιγμή να το κάνουν. Πιέζουμε ώστε να έχουμε αποτελέσματα και νέα, σε 1-2 βδομάδες, όπως μου έχουν πει».

Προηγούμενο άρθροΕλεύθερη διέλευση από τα νέα διόδια ζητούν οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης και του Χαλκερού
Επόμενο άρθρο“Είθε να αλλάξει η απόφαση του Λιμεναρχείου και να επιτραπεί το ψάρεμα στους ερασιτέχνες αλιείς” δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης