Με απόφαση του Λιμενάρχη απαγορεύεται η αλιεία των ερασιτεχνών αλιέων στο Λιμάνι των Ελευθερών. Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου με απόφαση του ομόφωνα στηρίζει το αίτημα των ερασιτεχνών αλιέων να αρθεί η απόφαση αυτή. Ο Πρόεδρος κ. Μποσμπότης Χρήστος δήλωσε σχετικά:

Αρχικά ανέφερε ότι “Πρόκειται για ένα θέμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα μια και στις αρχές Σεπτεμβρίου πάρθηκε απόφαση αναφορικά με την απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας από τη στεριά και πάνω από πλοία-σκάφη, με οποιοδήποτε αλιευτικό εργαλείο, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού των Ελευθερών στον Δήμο Παγγαίου επιβάλλει το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας”.

Η απαγόρευση αφορά στις παρακάτω περιοχές:

Στον ανατολικό προβλήτα (Εγκαταστάσεις Αθηναϊκής Χαρτοποιίας “SOFTEX”), θέσεις 1 έως 5, όπως αυτές εμφανίζονται στο συνημμένο Παράρτημα (βλ. παρακάτω)

Στον δυτικό προβλήτα (Προβλήτα πρόσδεσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων), θέσεις 6 έως 10, όπως αυτές εμφανίζονται στο συνημμένο Παράρτημα

Στη θέση 7 στον δυτικό προβλήτα, όπου βρίσκεται η νηοδόχος που χρησιμοποιείται για την ανέλκυση σκαφών, όπως αυτή εμφανίζεται στο συνημμένο Παράρτημα

Περιοχή όπου επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία καθορίζεται στον παράλιο χώρο μεταξύ των δύο προβλητών (θέσεις 5 έως 6),

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Ο κ. Μποσπότης ανέφερε ακολούθως ότι “Η όλη απόφαση έχει βέβαια το σκεπτικό της αλλά θα πρέπει να το ανατρέψουμε σε ό,τι αφορά το χόμπι. Μια ανέξοδη διέξοδος πολλών!!! “.

Μάλιστα οι παραβάτες της απόφασης αυτής, η ισχύς της οποίας άρχισε από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες ποινικές ή αστικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις διοικητικές κυρώσεις, που επιβάλλονται από την οικεία Λιμενική Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 157 του Ν.Δ. 187/73 (ΦΕΚ 261 Α), όπως αυτό ισχύει σήμερα για παράβαση του άρθρου 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Καβάλας (ΦΕΚ 262Β/78)

Γι αυτό και μας επισκέφθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω από 40 δημότες που ασχολούνται με την αλιεία και ζήτησαν και τη βοήθεια του Δήμου Παγγαίου , οπότε σύσσωμο του Δ.Σ. αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια των ερασιτεχνών αλιέων και να εκδώσει και ψήφισμα και προς το Λιμεναρχείο ώστε αυτή η άδικη απόφαση του Λιμεναρχείου να αρθεί και να μπορέσουν έτσι οι πολίτες να συνεχίσουν απρόσκοπτα να κάνουν το χόμπι τους.

Εάν απαγορέψουμε κάποιες μικρές χαρές τότε τι νόημα θα έχει; Ελπίζω να αναθεωρήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο την άποψη του και να επιστρέψει την αλιεία”.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναφορικά τέλος με το τουριστικό ρεύμα τόνισε ότι “Η επέκταση αυτού που λέμε τουριστική περίοδος είναι γεγονός. Παλαιότερα και μάλιστα μετά το 15Αυγουστο ερήμωναν όλα. Τώρα είμαστε στον Οκτώβρη και έχουμε τουρισμό! Βοηθάει ο καιρός και υπάρχει ακόμη κίνηση και πιστεύω ότι η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη από κάθε άποψη. Ξεπέρασε και το 2019 που ήταν μια χρονιά ορόσημο και το καλό είναι ότι ο Δήμος Παγγαίου έδωσε και πάλι εξετάσεις και τις πέρασε και έτσι δεν υπήρξαν διακοπές νερού και προβλήματα με την αποκομιδή απορριμμάτων και έτσι οι υποδομές μας άντεξαν και όντως ως Δήμος Παγγαίου προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό”.

Προηγούμενο άρθροΛύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και στο ασανσέρ ζητούν οι κάτοικοι της συνοικίας της Παναγίας
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή 7 Οκτωβρίου η “Λευκή Νύχτα” Κομοτηνής