Προβληματίζει το ΠΑΣΟΚ η εμπλοκή της Ευρωβουλευτού κ. Εύα Καϊλή στο σκάνδαλο του Κατάρ. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε πως είναι απαράδεκτο το όλο γεγονός και η ίδια ούτως ή άλλως ήταν ξένο σώμα για το κόμμα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν ένα σοκ, ένας αιφνιδιασμός για όλους, από μια Ελληνίδα ευρωβουλευτή, έναν νέο άνθρωπο που φαινόταν να τα έχει όλα στη ζωή του. Αλλά η απληστία κι ο τρόπος που λειτούργησε, εξέθεσαν πρώτα απ’ όλα την ίδια, μετά τη χώρα και μετά βέβαια τον κομματικό χώρο μας. Η κα Καϊλή εδώ και αρκετό καιρό είχε αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, λάμβανε ατομικές πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα στο μείζον θέμα των υποκλοπών που αφορούσε τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να το υποβαθμίσει λέγοντας ότι γίνονται αυτά. Προσπάθησε με πρωτοβουλία της να μην εισαχθεί και να συζητηθεί το θέμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν έπρεπε, έκανε τις δηλώσεις για το Κατάρ οι οποίες είναι απαράδεκτες για τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα όταν όλη η υφήλιος τις κατακρίνει αυτές και βέβαια απομονώθηκε με δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά, δυστυχώς τυπικά παρέμενε στις τάξεις του κόμματός μας».

ΚΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πρόσθεσε ότι «από ‘κει και πέρα είναι μια υπόθεση που μας στεναχωρεί. Είναι μια υπόθεση διαφθοράς, είναι ένας νέος άνθρωπος και δυστυχώς στέλνει κι ένα κακό μήνυμα στην κοινωνία. Τέτοιες υποθέσεις απαντούν στη ερώτημα γιατί οι νέοι και γενικά οι πολίτες απέχουν από τις εκλογές και είναι επιφυλακτικοί απέναντι στους πολιτικούς. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ κανένα κόμμα. Ο κ. Μητσοτάκης σε αντίστοιχη περίπτωση διαφθοράς με τον κ. Πάτση που αγόραζε δάνεια Ελλήνων πολιτών, έκανε 4 μέρες να τον διαγράψει. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει δικό του στέλεχος στο Ειδικό Δικαστήριο για σοβαρή υπόθεση διαφθοράς κι όχι μόνο δεν το διαγράφει αλλά το στηρίζει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πολύ σωστά έπραξε ακαριαία και διέγραψε την κα Καϊλή, δεν έχουν θέση στο κόμμα τέτοιες συμπεριφορές. Κι όσοι τη φλέρταραν κομματικά, τώρα κάνουν ότι δεν τη γνωρίζουν.

Για κάθε μία Καϊλή, υπάρχουν χιλιάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ που χωρίς κανένα όφελος προσφέρουν τις δυνάμεις τους για να μεγαλώσουν την παράταξη. Αυτή η ιστορία είναι μια υπόθεση αρνητική που μας στεναχωρεί, όμως κλείνει η παρένθεση, διεγράφη ακαριαία. Ωστόσο αυτή η ιστορία θα πρέπει να μας διδάξει κάποια πράγματα. Τώρα που έρχεται η ώρα της επιλογής των προσώπων για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο, θα πρέπει οι αρμόδιοι να προσέξουν και να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων άτομα που πληγώνουν την παράταξη. Δεν έχει ανάγκη η παράταξη άπληστους ανθρώπους που βάζουν πιο πάνω από την παράταξη το ατομικό και πολιτικό συμφέρον. Κι επειδή τα ψηφοδέλτια είναι ο καθρέφτης του κόμματος κι αντανακλούν την εικόνα του αρχηγού και τις αρχές και τις αξίες μιας παράταξης, να προσέξουν πάρα πολύ στην επιλογή των υποψηφίων».

Προηγούμενο άρθροΤο Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργήσει στην Ελευθερούπολη από τις 20 έως τις 30 Δεκεμβρίου
Επόμενο άρθροΠροσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί σιρόπι για τον βήχα