Λόγω των ημερών υπάρχει κινητικότητα στις εκδρομές από την Καβάλα σε άλλους προορισμούς αλλά όπως δήλωσε και ο κ. Παναγιώτης Κουτσόγλου από ταξιδιωτικό γραφείο ο αριθμός των εκδρομών δεν είναι αυτός των προηγούμενων ετών. Ο ίδιος στις δηλώσεις του σημείωσε πως η συχνότητα των εκδρομών είναι μικρή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η συχνότητα των ταξιδιών και φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως πριν την covid εποχή. Δεν έχουμε μεγάλο αριθμό οδικών εκδρομών. Η ψυχολογία του κόσμου φυσιολογικά δεν είναι τέτοια ώστε να κάνει εκδρομές, πόσο μάλλον με λεωφορείο. Η πρόσφατη απόφαση να κάνουν PCR τεστ όσοι επιστρέψουν από διακοπές στο εξωτερικό «κούμπωσε» τον κόσμο γιατί θα πρέπει να μπει σε διαδικασία να ψάξει εκεί πώς θα κάνει το τεστ και είναι ένα επιπλέον κόστος. Βγήκε, πάντως και με μια νέα απόφαση που λέει ότι μπορούν να επιστρέψουν και με rapid τεστ, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει στην ψυχολογία του κόσμου. Είχαμε κάποιες ακυρώσεις, θα γίνουν κάποιες εκδρομές αλλά σε καμία περίπτωση όπως τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι δεν είχαν καθόλου, φέτος θα γίνουν κάποιες. Εντός Ελλάδας αλλά και προορισμοί όπως η Βουδαπέστη, η Βιέννη και το Βελιγράδι έχουν ιδιαίτερη κινητικότητα».

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Για το πλοίο Aqua Blue είπε ότι «η κίνηση είναι κυρίως στα φορτηγά που εξυπηρετούν τα νησιά και γενικά υποτονική για τον τουρισμό. Πέρυσι υπήρχε τρόμος διότι δεν γνωρίζαμε. Τώρα ξέρουμε. Έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι, όλοι είναι πιο εξοικειωμένοι με τον covid κι αυτοί που μπορούν τα ταξιδέψουν το κάνουν. Σίγουρα, όμως, η ψυχολογία της μάζας δεν είναι θετική. Είμαστε αισιόδοξοι, όμως, για το καλοκαίρι.

Από Καβάλα θα φύγει κάποιος κόσμος και προς Καβάλα κάποια γκρουπ από Αθήνα έχουν κλείσει και πιστεύω ότι θα έρθουν. Οι αποφάσεις για τα ταξίδια του εξωτερικού απέτρεψαν τον κόσμο αλλά έτσι πιστεύω ότι θα γίνουν περισσότερες μετακινήσεις εντός Ελλάδας».

Προηγούμενο άρθροSurvivor: Το ατύχημα παίκτη των μαχητών και η μεταφορά στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθρο«Είναι το αισιόδοξο σενάριο που περιμέναμε», δήλωσε για τη μείωση των κρουσμάτων covid ο Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης