Με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα γίνονται με οποιονδήποτε τρόπο λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε ότι θα εξετάσει τα δεδομένα και θα πράξει αναλόγως.

Ο κ. Πεφάνης σημείωσε ότι “Επανήλθαμε στην εποχή της πανδημίας που άλλωστε ποτέ δεν έφυγε. Πριν από δύο μήνες επανήλθαμε στη δυνατότητα συνεδριάσεων δια ζώσης. Στην υποχρέωση μάλλον. Αλλά μετά την αύξηση των κρουσμάτων και τις εκκλήσεις γενικότερα στην ΚΕΔ και σε άλλα όργανα επανήλθε με νέο νόμο η δυνατότητα συνεδρίασης είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη είτε με μικτή συνεδρίαση όπως παλιά γινόταν άλλωστε. Γίνεται και δια περιφοράς συνεδρίαση άρα όλα επαφίενται στη δυνατότητα και στη βούληση του Προέδρου για το τι είδους συνεδρίαση θα γίνει.

Αν γίνει δια ζώσης απαιτείται να εφαρμόζουμε όσα προβλέπονται από τις υγειονομικές διατάξεις και δεν υπάρχει πια περιορισμός χώρου και τετραγωνικών. Υπάρχει απλά η πρόταση της χρήσης μάσκας και ο φυσικός αερισμός και η μη χρήση κλιματιστικού.

Επειδή είναι καλοκαίρι και είναι δύσκολη η συνύπαρξη με πολλά άτομα σε μια αίθουσα χωρίς κλιματισμό θα είναι δύσκολη μια δια ζώσης συνεδρίαση. Θα δούμε τι θα κάνουμε και νομίζω ότι θα δώσω τη δυνατότητα και δια τηλεδιάσκλεψης αλλά και δια περιφοράς.

Την επόμενη Παρασκευή θα έχουμε συνεδρίαση οπότε θα ξέρουμε και τον τρόπο τότε”.

ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτή η εξέλιξη δίδει τη δυνατότητα στον κάθε Πρόεδρο να αποφασίσει τι θα κάνει. “Αν υπάρχουν αίθουσες που είναι μεγάλες και είναι βάσει των υγειονομικών διατάξεων οι συνθήκες γιατί να μην γίνει δια ζώσης η συνεδρίαση.

Από την άλλη είναι δύσκολο να φοράς συνέχεια μάσκα. Και είχαμε και θέμα μάλιστα και στο τελευταίο Δ.Σ. ήμουν επιτακτικός και επιμέναμε και εγώ και ο κ. Γραμμένος να φορέσουμε μάσκα αν και κάποιοι δεν το έκαναν με κάθε κίνδυνο βέβαια. Δεν πρέπει να παίζουμε με τέτοια θέματα ούτε βέβαια κάποιοι να το εκμεταλλεύονται όλο αυτό πολιτικά. Δεν είναι θέμα εντυπώσεων. Θέλουμε συνεδριάσεις όπως πρέπει και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται όπως πρέπει για να λειτουργήσει σωστά αυτός ο τόπος” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Καβάλας με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Parkour, Μίμη Θεοδωρίδη
Επόμενο άρθροΦίλιππος Αναστασιάδης: Μια εβδομάδα μετά την πτώση του αεροσκάφους και είμαστε όλοι επί ποδός