Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης και με τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και με τον Πρότυπο Ιδιωτικό Βρεφονηπιακό σταθμό “ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ” με αφορμή τη γιορτή της μητέρα στις 8 Μαΐου και την ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού στις 14 Μαΐου, υλοποιούν τα ”Αλματάκια Ζωής” με απώτερο στόχο την ενημέρωση της μαμάς και φυσικά το παιδί ώστε να βάλει στην λογική του τη φροντίδα και την αγάπη για το σώμα του καθώς και την πρόληψη.

Στόχοι του Προγράμματος:
*Διαμόρφωση συμπεριφορών υγείας στα παιδιά, με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν σε παράγοντες κινδύνου.

*Απομυθοποίηση στερεοτύπων που εισπράττονται από το περιβάλλον και αλλαγή νοοτροπίας κατά την κρίσιμη διαδικασία της ανάπτυξης των αντιλήψεων και της οπτικής σε θέματα υγείας.

*Προσέγγιση παράλληλα των μαμάδων, με τον πιο άμεσο τρόπο: το ίδιο τους το παιδί, μέσω διανομής ειδικού ενημερωτικού εντύπου με οδηγίες πρόληψης και επιπλέον εντύπου με οδηγίες για τον ακριβή τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού.

*Προσέγγιση και των δασκάλων που εργάζονται και προσφέρουν την πολύτιμη συμμετοχή τους στη λειτουργία του Προγράμματος.

Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά για την υλοποίηση του προγράμματος θα παρουσιαστούν το Σάββατο 14 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εκπαιδευτικούς των παιδικών σταθμών για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα και φυσικά στους γονείς για τη συναίνεσή τους να συμμετέχουν τα παιδιά στα ‘Αλματάκια Ζωής”

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων με τίτλο “Παιδί και Οικογένεια”
Επόμενο άρθροΟ εθελοντισμός και η ανυστερόβουλη κοινωνική προσφορά “άγγιξε” τις ψυχές των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!