Το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης τα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού “Παιδί και Οικογένεια”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για την 100η Επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας, Σοφία Τσίγκου, ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας για τη στήριξη του και αναφέρθηκε τόσο στην περιπέτεια που βίωσαν οι πρόσφυγες όταν εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες, όσο και στη σημαντική προσφορά τους στην πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της Καβάλας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας τους, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης και του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Τέλος, η ιδρύτρια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, Ελένη Ζαχαροπούλου, παρουσίασε τα κειμήλια της έκθεσης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ιστορία και την προέλευση τους.

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας παρέστησαν επίσης στελέχη του α’ και β’ της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλογών και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθροΣτις κάλπες για την αλλαγή ονόματος και την εκλογή συνέδρων στο ΚΙΝΑΛ στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΚοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου: Ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού