Κοινή προσπάθεια έχουν αναλάβει το Επιμελητήριο Καβάλας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας για το θέμα της έκδοσης πολεοδομικών αδειών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα στόχος τους είναι να επιταχυνθούν οι εκδόσεις πολεοδομικών άδειών.

Ο κ. Δέμπας είπε ότι «είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα γιατί βλέπουμε ότι αυτό το ζήτημα της πολεοδομίας έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα όχι μόνο για τους απλούς πολίτες. Αυτό που εμάς μας καίει και μας ενδιαφέρει είναι το θέμα των επενδύσεων στην περιοχή μας.

Και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ενώ έχουμε ενταγμένα, εγκεκριμένα έργα σε διάφορα προγράμματα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πλέον ξεπερνά τον έναν και τον ενάμιση χρόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Και σε κάποιες εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες όπως η αρχαιολογία που το τελευταίο διάστημα έχει ακόμη πιο έντονη παρουσία κυρίως στη Θάσο, βλέπουμε τεράστιες καθυστερήσεις που δυστυχώς θέτουν σε κίνδυνο αυτά τα επενδυτικά σχέδια τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, γιατί υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα μέσα σε αυτά τα προγράμματα που έχουν εγκριθεί.

Εδώ κι ένα χρόνο που μιλάμε και συζητάμε για το θέμα της πολεοδομίας, το θέτουμε σε διάφορα επίπεδα και δυστυχώς οι καθυστερήσεις και όλες αυτές οι αναμονές δεν έχουν βελτιωθεί».

ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Κατ’ αρχήν έκανε μια πολύ σωστή κίνηση ο δήμαρχος Παγγαίου που έχει κάνει τη δικιά του πολεοδομία στο δήμο. Θα έπρεπε οπωσδήποτε και η Θάσος να κινηθεί σε αυτό το επίπεδο, όπου και οι περισσότερες αιτήσεις είναι για το νησί. Αλλά δυστυχώς εκεί βλέπουμε ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση και στο τέλος καταλήγουμε ότι όλα έχουν φτάσει στο σημείο να πιέζουμε και να μιλάμε για τον δήμο Καβάλας. Αλλά κι ο δήμος Καβάλας μέχρι ένα σημείο του αναλογεί το πρόβλημα.

Το ζήτημα είναι ότι όπως έγινε στην πρόσφατη ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, όπου παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο και τεχνικά τεκμηριωμένα το πρόβλημα που υπάρχει, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει θα πρέπει να βρούμε λύσεις. Δεν είναι μόνο να λέμε ότι υπάρχει το πρόβλημα, το λέμε κατά χρονικά διαστήματα. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο να βρούμε άλλες λύσεις κι άλλους τρόπους.

Δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν κάποιες προγραμματικές συμβάσεις είτε ακόμα με την Εγνατία Οδό ή να γίνουν κάποιες άλλες συμβάσεις με κάποιες άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας για παράδειγμα. Να έρθουν εδώ κάποιοι μηχανικοί με μετάταξη για ένα χρονικό διάστημα, με κάποιες συμβάσεις. Δεν γίνεται ένα ή… ενάμιση άτομο που είναι στην πολεοδομία της Καβάλας να εξυπηρετήσει αυτήν την κατάσταση. Εκεί έγκειται το πρόβλημα. Θα πρέπει να βρούμε 5-6 ανθρώπους να αποσυμφορήσουν αυτήν την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Επομένως, και σε κοινή προσπάθεια και με τον νέο πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Παπαδόπουλο, είμαστε σε πολύ συχνή επαφή για να δούμε πώς θα βρει λύση αυτό το θέμα. Δεν μπορούμε μόνο να σηκώνουμε τα χέρια και να λέμε το πρόβλημα. Πρέπει να βρεθεί η λύση άμεσα».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣχόλιο του Κωστή Σιμιτσή σχετικά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας