Στην κυκλοφορία δόθηκε η οδός Δαμιανού με τις εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη, ενώ σε εξέλιξη ήταν χθες οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ που προκάλεσαν κυκλοφοριακά προβλήματα. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Γιάννης Ιακωβίδης σημείωσε ότι οι εργασίες είναι σε εξέλιξη ενώ η ΔΕΗ θα ολοκληρώσει σήμερα τις εργασίες της αναφορικά με το δίκτυό της.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε σε πορεία υλοποίησης όλων των έργων. Το δίκτυο ύδρευσης από τη μία πλευρά της Δαμιανού ολοκληρώνεται τις επόμενες 2 ώρες (σ.σ. χθες), γεμίζουν τα ορύγματα και μπορεί να κυκλοφορεί ο κόσμος κι εξυπηρετούνται και τα καταστήματα. Η αριστερή πλευρά έχει κάποιες δυσκολίες. Πιστεύω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) θα ολοκληρώσει η ΔΕΗ κι από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι ελεύθερο και το αριστερό πεζοδρόμιο. Ένα τμήμα της ΔΕΗ επειδή θα συνδυαστεί και με δικές μας υποδομές θα μείνει σε εκκρεμότητα αλλά είναι πάνω στην πλατεία και δεν υπάρχει θέμα να δημιουργεί κυκλοφοριακές δυσκολίες των οχημάτων.

Όσον αφορά την Κασσάνδρου, στο πάνω μέρος είναι κλειστή στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου της πλατείας. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ορύγματα που θα φιλοξενήσουν τα καλώδια της ΔΕΗ και το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. Έχει δοθεί η Δαμιανού σε κυκλοφορία, δεν υπάρχει θέμα και παραμένει κλειστή η Κασσάνδρου.

Ελπίζουμε από αύριο να ξεκινήσει το αέριο για να έχουμε πάλι μια μεγάλη αναστάτωση για 2 μέρες και να καταλήξουμε να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα δίκτυα στην περιοχή επέμβασης του έργου».

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Πρόσθεσε ότι «είναι πολύ μεγάλη επέμβαση. Είναι πάγιο αίτημα των δημοτών όταν γίνονται επεμβάσεις να γίνονται όλες μαζί, τώρα τις κάνουμε συγχρόνως τη μία πίσω από την άλλη, έχουμε τις αντίστοιχες διαμαρτυρίες. Ό,τι και να επιλέξουμε υπάρχουν διαμαρτυρίες. Ότι προκύπτουν και έκτακτα περιστατικά στην προσπάθεια να υλοποιηθεί ένα έργο, είναι γνωστό. Ξεκινάμε με έναν προγραμματισμό μιας μέρας και γίνονται δύο, διότι πολύ συχνά οι υποδομές δεν είναι τόσο σωστά αποτυπωμένες και προκύπτουν προβλήματα».

Διευκρίνισε ότι «η μόνη διέξοδος της Δαμιανού για τα οχήματα θα είναι η Κύπρου στα δεξιά. Θα πεζοδρομηθεί όλη η Κασσάνδρου μέχρι τη Βενιζέλου και όλη η Αβέρωφ, από Βενιζέλου μέχρι Ομονοίας. Μπαίνουμε σε έναν κύκλο πεζοδρομήσεων που πρέπει να μας χαροποιεί, εκτός από αυτούς που είναι μια ειδική ομάδα που θέλει να κυκλοφορεί στο κέντρο, είτε από ανάγκη, είτε από χόμπι. Δεν διαμαρτύρομαι για τους επαγγελματίες, αλλά για τους ανθρώπους που δεν έχουν λόγο να κατέβουν με τα ΙΧ τους στο κέντρο, να δημιουργούν αυτήν τη φοβερή συμφόρηση και να μην έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε το κέντρο είτε πεζοί, είτε με άλλα μέσα. Είναι μεγάλο αυτό το θέμα για να κουβεντιαστεί έτσι».

Προηγούμενο άρθρο«Ήταν μία άκρως πετυχημένη Λευκή Νύχτα τηρουμένων των συνθηκών», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης
Επόμενο άρθροΣε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων: Τα 8 συμπτώματα και οι συστάσεις στους πολίτες