«Ήταν μία άκρως πετυχημένη Λευκή Νύχτα τηρουμένων των συνθηκών», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης

Στην αποτίμηση της Λευκής Νύχτας προχώρησε ο Εμπορικός Σύλλογος κατά την διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης χαρακτήρισε την εκδήλωση άκρως επιτυχημένη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν μία άκρως πετυχημένη Λευκή Νύχτα τηρουμένων των συνθηκών αφού δύο χρόνια είχαμε καραντίνα λόγω της πανδημίας και πολύ άσχημη ψυχολογία. Ήρθε η Λευκή Νύχτα να ανεβάσει την ψυχολογία του κόσμου, να τον βγάλει από τα σπίτια του και να διασκεδάσει στην πόλη. Δύο χρόνια ήταν πάρα πολλά και δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό, είναι και ψυχολογικό.

Τον στόχο όσον αφορά που είχε να κάνει τον κόσμο, την επισκεψιμότητα και την κίνηση, τον πετύχαμε περίτρανα. Στο δεύτερο κομμάτι που είχε να κάνει με την εισπραξιμότητα, στο θέμα της εστίασης και της διασκέδασης υπήρχαν οι ίδιοι τζίροι με το 2019, στο θέμα των εμπορικών καταστημάτων υπήρξε μια μικρή πτώση σε σχέση με το 2019. Σίγουρα, όμως, ως Παρασκευή του Μαΐου ήταν πενταπλάσιος ο τζίρος από οποιαδήποτε άλλη Παρασκευή, απλά δεν μπόρεσε να αγγίξει το 2019. Κι αυτό συνέβη διότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τα καύσιμα, τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευθεί. Ο κόσμος απώλεσε αγοραστική δύναμη και ήταν εύλογο να υπάρξει πτώση στα εμπορικά καταστήματα. Κάναμε το παν και στο θέμα της διαφήμισης και στις εκπτώσεις για να προελκύσουμε τον κόσμο, από ‘κει και μετά υπήρξε κίνηση που όμως δεν έφτασε το 2019.

Συνομιλώντας με όλες τις υπηρεσίες που είχαν επωμιστεί το κυκλοφοριακό κομμάτι, υπήρξε άψογη συνεργασία και κανένα πρόβλημα, παρά το κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο και κλειστό πάρκινγκ. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Τροχαία και στη Λιμενική και τη Δημοτική Αστυνομία. Η συνεργασία μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ήταν εξίσου άψογη. Ο στόχος για μια πετυχημένη Λευκή Νύχτα επετεύχθη».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μιλώντας περισσότερο για το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου είπε ότι «υπήρξαν κι άλλα θέματα που είχαν να κάνουν με το τουριστικό κομμάτι. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνει μια ευρεία συνάντηση και θα το σηκώσουμε εμείς ως θέμα σαν Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, να έρθουν και να μας πουν οι υθίνοντες για ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό που είναι το μοναδικό αποκούμπι, η μόνη μας ελπίδα για τους επόμενους 3-4 μήνες ώστε να μπορέσουμε να έχουμε εισπραξιμότητα στα καταστήματά μας και ανάταση των τζίρων. Βλέπουμε ότι υπάρχει κενό μέχρι να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Να μας πουν οι υθίνοντες με νούμερα και πράξεις ακριβώς τι έχουν ετοιμάσει για την τουριστική περίοδο. Προχωράμε, μπαίνουμε προς το καλοκαίρι και όταν κλείσουν τα σχολεία που επηρεάζουν τους βαλκάνιους τουρίστες, θα αρχίσουν οι εκδρομές και οι εισροή των τουριστών».

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες