“Πληθαίνουν οι φωνές” από τοπικά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της συγκρότησης ενός ενιαίου συνδυασμού στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2023 που θα είναι απέναντι στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας και θα έχει επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Καβάλας και επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Με χθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του, ένας άλλος δημοτικός σύμβουλος, ο δικηγόρος Μπάμπης Κουφατζής, που ανήκει στην παράταξη της κ. Δήμητρας Τσανάκα, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενός “ενιαίου αντιπολιτευτικού μετώπου”, όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ο πολιτικός χώρος της Κεντροδεξιάς στην Καβάλα πρέπει να πάει σε μία λογική συγκρότησης ενός αντιπολιτευτικού μετώπου: «Εγώ πρώτος έθεσα την ιδέα αυτή, γιατί θεωρώ πως πρέπει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να αλλάξει. Και να το πω και πιο “χοντρά”, αν το κόμμα της ΝΔ στηρίξει τον Θ. Μουριάδη για τους δικούς του λόγους, εγώ θα είμαι απέναντι από την επιλογή αυτή. Ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που υπερβαίνει τις στενές κομματικές γραμμές, με ικανότητα και αποτελεσματικότητα, οπότε είναι μία πολύ καλή επιλογή για επικεφαλής ενός τέτοιου ενωτικού συνδυασμού. Έχει παράταξη έτοιμη, έχει οργάνωση, και όταν ακούω από στελέχη του χώρου μας, τον Μανώλη Φραντζεσκάκη, τον Ιορδάνη Παπαντίδη και άλλα στελέχη του χώρου, να λένε ότι με τον Μάκη Παπαδόπουλο μπορούμε να φτάσουμε ακόμη και σε εκλογή Δημάρχου από τον πρώτο γύρο, τους ακούω πολύ σοβαρά. Ωστόσο, όσοι από τον χώρο της ΝΔ έχουν εκδηλώσει και εκείνοι ενδιαφέρον να κατέβουν για υποψήφιοι Δήμαρχοι, ας το συζητήσουν, και η Αναστασία Ιωσηφίδου και ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Το ζητούμενο είναι ένα, να κερδίσουμε τον Δήμο, αν πάμε με τον Μάκη Παπαδόπουλο να κερδίσουμε τον Δήμο, να πάμε, γιατί όχι, να είμαστε εκεί όλοι μαζί».

«Είναι αξιόλογη πρόταση και μακάρι να ευοδωθεί» σχολίασε η Σοφία Αθανασιάδου – Μπουμπούνα, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ, την πρόταση Φραντζεσκάκη για κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές απέναντι στη σημερινή διοίκηση του Δήμου. «Είναι ό,τι καλύτερο να πηγαίνουμε ενωμένοι σε έναν κοινό στόχο και η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου ως πολυσυλλεκτική που είναι εκφράζει την άποψη και της ΝΔ ότι εμείς όλους τους άξιους τους θέλουμε. Από κει και πέρα είναι θέμα να καθίσουν να συζητήσουν παρατάξεις και πρόσωπα όσα τους ενώνουν, και κυρίως ο Μάκης Παπαδόπουλος με την Αναστασία Ιωσηφίδου, που είναι εξίσου μαχητική και κοντά στα προβλήματα του κόσμου και του Δήμου. Ομολογώ ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος μας έχει αποδείξει ότι και ικανός είναι και αποτελεσματικός, και μετά από τα τόσα χρόνια που ασχολείται, γνωρίζει πολύ καλά και σε βάθος τα θέματα του Δήμου. Δεν κάνει μόνο αντιπολίτευση αλλά και προτάσεις, και ασχολείται και με τα πιο μικρά θέματα που αφορούν τους πολίτες. Είναι αλήθεια ότι το κατέχει το “άθλημα” της αυτοδιοίκησης και είναι έτοιμος. Έπειτα έχει μία οργανωμένη παράταξη με ικανά και άξια στελέχη που ασχολούνται καθημερινά με τα προβλήματα του Δήμου. Και φυσικά, το πιο σημαντικό είναι ότι η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου έχει στελέχη από όλους τους κομματικούς χώρους. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό, γιατί σημαίνει ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος μπορεί να εκφράσει όλη την κοινωνία, μπορεί να δουλέψει με όλους και με όλες τις απόψεις».

Προηγούμενο άρθροΔέηση υπέρ αναπαύσεως απο τον Δήμο Νέστου για τους πεσόντες του 1944
Επόμενο άρθροΈρχονται νέα μέτρα για τα καύσιμα – Οι 4 παρεμβάσεις που εξετάζονται