«Κακοκαιρία “Μπάλλος” – Έντονα καιρικά φαινόμενα»

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να επηρεάσει περιοχές της χώρας, φέρνοντας έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας καλεί όλους τους πολίτες των περιοχών που θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σας σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Αν βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, αποφεύγετε την παραμονή σας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους και απομακρύνετε τα οχήματά σας σε ασφαλή σημεία.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, για κανένα λόγο.

-Παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.

-Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με το Δήμο Θάσου 2593350100, 2593022360, 2593350132

Hot this week

Θάσος: Σε ισχύ από σήμερα το νέο τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΘ – Όλες οι αλλαγές

Από σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2026, τίθεται σε εφαρμογή το...

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων 🔹 Τρόποι υποβολής αιτήσεων

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία ρύθμισης...

Ασφάλεια και χαμόγελα για τα παιδιά του Δήμου Παγγαίου!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε οτι τέσσερις παιδικές χαρές...

Μουσικές διαδρομές στην ιστορία υπό το φως του φεγγαριού: Μαγευτική πολιτιστική βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και υψηλής αισθητικής πραγματοποιήθηκε στο...

Topics

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων 🔹 Τρόποι υποβολής αιτήσεων

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία ρύθμισης...

Ασφάλεια και χαμόγελα για τα παιδιά του Δήμου Παγγαίου!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε οτι τέσσερις παιδικές χαρές...

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες