Παραγωγική χαρακτήρισε την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στην Θράκη το μέλος του Επιμελητηρίου κ. Κίμων Παπαδόπουλος. Ο ίδιος σημείωσε ότι ουσιαστικά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι “Ουσιαστικά το κλιμάκιο στην Θράκη έφερε και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στο τελευταίο 6μηνο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη! Φυσικά η επίσκεψη στην περιοχή μας είναι αυτή που σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία και αυτό που γνωρίζουμε όλοι είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και όταν πρέπει και αυτό βέβαια θα το καθορίσει ο υπουργός.

Είδαμε πως μεγάλη βάση και στόχευση δίδεται από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δική μας Περιφέρεια ΑΜΘ και μάλιστα στον λόγο του ακούσαμε και καταλάβαμε μετά την ανάλυση του ότι τελικά η περιοχή μας μετατρέπεται σε έναν ισχυρό ενεργειακό κόμβο που έχουν ξεκινήσει, χαίρουν της έγκρισης της κυβέρνησης και σχεδιάζονται καινούρια έργα και μέσα στα επόμενα χρόνια θα δούμε και να υλοποιούνται.

Για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη έχουμε την μονάδα αποθήκευσης αερίου και η πόλη θα γίνει ένας πόλος ενέργειας μαζί με τον αγωγό Ελλάδος – Βουλγαρίας που είναι πολύ σημαντικές διέξοδοι μεταφοράς αερίου.

Επίσης δημιουργούνται επιπλέον μονάδες των υπαρχόντων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όπως αυτή που εγκαινιάσθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μονάδες που θα καλύψουν ανάγκες ευρύτερα της Νότιας Βαλκανικής. Γίνονται σημείο ουσιαστικού ενδιαφέροντος και υπάρχουν πολλές άλλες συμπληρωματικές ενέργειες, όπως η ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Καβάλας, η διέλευση φυσικού αερίου και η δημιουργία μονάδα αποθήκευσης διοξειδίου άνθρακα και όλα αυτά τα μεγάλα έργα μας δείχνουν ότι η περιοχή μας μετασχηματίζεται και ουσιαστικά πρωταγωνιστεί σε αυτό το νέο παγκόσμιο γίγνεσθαι”.

ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι τελικά διαθέτουμε τις καλύτερες στοχεύσεις, και τις καλύτερες προτάσεις. “Βλέπουμε ό,τι αυτή την στιγμή μπορεί να προσφερθεί στον τόπο θετικά να εκφράζεται και να υλοποιείται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Και ο δικός μας νομός πέρα από τους κεντρικούς σχεδιασμούς, και τις υποδομές που θα έρθουν από την Περιφέρεια και τους Δήμους έχει και τη δυναμική των επιχειρηματιών που θέλουν πλέον να επενδύσουν και να δημιουργήσουν εδώ. Και τα έργα υποδομής στον σχεδιασμό που υπάρχει πρόκειται και να προχωρήσουν και να αρχίσουν να λειτουργούν και να γίνουν και καινούρια αλλά και πολλοί θέλουν να επενδύσουν πια στον τομέα των μεταφορών, του εμπορίου, στο κομμάτι του τουρισμού, της παραγωγής τροφίμων, στην παραγωγή ενέργειας και ο κάθε μικρός με την μικρή του ίσως επένδυση θα δώσει μια διαφορετική ώθηση και με στήριξη τα προγράμματα θα αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και θα δούμε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική.

Ο κάθε ένας πρέπει να συμμετάσχει και να παρακινεί να πάμε εμπρός, όλοι πρέπει άλλωστε να βάλουμε ένα λιθαράκι.

Το να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα αγαθά μας, μέσα από τα κανάλια που έχουμε, είναι αυτά που θα μας δώσουν μια διαφορετική πτυχή και δυναμική και έναν άλλο τρόπο προσέγγισης της πραγματικότητας. Θέλω να βλέπω την ζωή με αισιοδοξία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Έτσι στις 4,5 και 6 Μαΐου θα φιλοξενήσουμε εδώ τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου και θα συμμετάσχουν από όλες τις χώρες του κόσμου ελαιόλαδα και θα δούμε πράγματα για το λάδι και στόχος μια και η περιοχή μας είναι παραγωγός λαδιού και έχει και προοπτικές η καλλιέργεια αυτή να περάσουμε στο εμπορικό κομμάτι και να μπούμε και σε ποιοτικές παραγωγές που θα φέρουν και προστιθέμενη αξία” .

Προηγούμενο άρθροΔυσανάλογα λίγο το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου σε σχέση με τους γιατρούς, εκτιμά ο διοικητής του Αχιλλέας Γερόπουλος
Επόμενο άρθρο“Δυνάμωσε ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών” δηλώνει ο Αντώνης Μαστοράκης