Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα από την εμπορική κίνηση των Χριστουγέννων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε ότι παραδοσιακά τις εορταστικές ημέρες η εμπορική κίνηση είναι αυξημένη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η εορταστική περίοδος είναι πάντα καλή για όλη την οικονομία και την αγορά, πόσο μάλιστα για τον δικό μας κλάδο της εστίασης που αυτό το διάστημα έχει να δώσει πάντα κάτι παραπάνω. Τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν καλές μέρες από πλευράς κίνησης και εισπραξιμότητας. Σίγουρα τα χρόνια που έχουν περάσει δυστυχώς δεν επιστρέφουν. Παλιότερα η εορταστική περίοδος και η κίνηση στην αγορά ξεκινούσε από τις πρώτες ονομαστικές γιορτές του Δεκεμβρίου. Είμαστε πλέον συνειδητοποιημένοι, τα χρόνια αλλάζουν, η αγοραστική δύναμη συρρικνώνεται, ο πολίτης έχει άλλες προτεραιότητες και αλλάζει συνήθειες. Πλέον έχουμε προσαρμοστεί και πορευόμαστε με τα νέα δεδομένα».

ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Πρόσθεσε ότι «από ‘δω και πέρα ξεκινάει η δύσκολη περίοδος για τον κλάδο μας. Παραδοσιακά, αμέσως μετά τις γιορτές ο κόσμος μαζεύεται, διαφοροποιούνται οι προτεραιότητες, επανέρχονται σε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις. Ευελπιστούμε να είναι ένα καλό διάστημα αυτό που έχει μείνει από το χειμώνα, να φτάσουμε δίχως προβλήματα στην άνοιξη και να βιώσουμε την καλή περίοδο της τοπικής οικονομίας που είναι η θερινή, σε συνδυασμό με την τουριστική κίνηση.

Η «κοιλιά» θα είναι ιδιαίτερα έντονη τον Ιανουάριο. Κι ο Φεβρουάριος είναι δύσκολος μήνας. Λίγο στις αποκριές θα αρχίσει να βελτιώνεται δειλά- δειλά η κατάσταση και η κίνηση, με αποκορύφωμα το Πάσχα. Κι από ‘κει και μετά ξεκινάει η καλή περίοδος που διαρκεί όλο το καλοκαίρι».

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική εκδήλωση στην Καβάλα του Οικονομικού Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΗ συχνή χρήση αντιβιοτικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο φλεγμονώδους νόσου του εντέρου