«Το αφήγημα της διοίκησης του δήμου Καβάλας, ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου έχει καταρρεύσει πανηγυρικά», επισημαίνει στο πλαίσιο δήλωσης που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, μ’ αφορμή την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), στην οποία είναι μέλος.

Παράλληλα, μ’ αφορμή την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην παρουσίαση του εμβληματικού έργου του δήμου Καβάλας, ο Σ. Παπαδόπουλος αναφέρεται και στο αν η παρουσία του υπουργού σηματοδοτεί μια πιθανή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΔΕ

Αναφερόμενος αρχικά στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε. ο Σωτήρης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «Οι περισσότεροι δήμαρχοι ζήτησαν από την κυβέρνηση μία επιπλέον έκτακτη επιχορήγηση για να καλύψουν το αυξημένο κόστος της ενέργειας. Εδώ όμως εγείρονται δύο ζητήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με την αυξημένη επιδότηση που πήραν τα προηγούμενα δύο χρόνια οι δήμοι λόγω της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Καβάλας έλαβε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, όταν τα έσοδα που έχασε από την πανδημία ήταν κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτά τα επιπλέον χρήματα που κέρδισε που τα διέθεσε; Μήπως σε απευθείας αναθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με την πανδημία; Μήπως ξοδεύτηκαν σε πληρωμές που δεν θωράκισαν τα οικονομικά του δήμου Καβάλας; Αυτό είναι το πρώτο λάθος της διοίκησης του δήμου Καβάλας. Κακή διαχείριση. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τα οφειλόμενα στον δήμο και γενικότερα στους δήμους. Ο κ. Πέτσας αναρωτήθηκε ποια είναι η πολιτική των δήμων απέναντι στα οφειλόμενα και στη δική μας την περίπτωση του δήμου Καβάλας, τα χρήματα δηλαδή που οφείλονται στο δήμο από την άρδευση. Δεν μπορεί να λέει ο δήμαρχος Καβάλας ότι κάνουμε οικονομία, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει να διεκδικήσει αυτά που μας οφείλουν κάποιοι για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν μπορεί να ζητάει ο δήμαρχος επιπλέον χρήματα από το υπουργείο, αλλά ταυτόχρονα να παρουσιάζει ένα κοστοβόρο COSMOPOLIS με αβέβαια αποτελέσματα. Άρα το αφήγημα της διοίκησης του Δήμου ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά του δήμου έχει καταρρεύσει πανηγυρικά».

ΑΔΥΑΝΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο της δήλωσής του ο κ. Παπαδόπουλος μιλά και για το αν υπάρχει η πιθανότητα στήριξης του Θόδωρου Μουριάδη από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κι αν αυτή η πιθανότητα ενισχύεται από την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην παρουσίαση του εμβληματικού έργου του νέου δικτύου ύδρευσης του δήμου Καβάλας.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει επίσημα τον κ. Μουριάδη, παρά την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για να πλασαριστεί ως υποψήφιος κοινής αποδοχής. Τώρα αν υπήρξε κάποιος ή κάποιοι θεσμικοί από τον κομματικό μηχανισμό που τον στήριξαν ή τον στηρίζουν, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εγώ εκλαμβάνω την παρουσία του κ. Παναγιωτοπούλου στο δημαρχείο, όχι ως στήριξη ασφαλώς προς τον δήμαρχο, αλλά ως αδυναμία της διοίκησης να εντάξει έργα σε προγράμματα και ως αναζήτηση στήριξης των βουλευτών. Μη ξεχνάμε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι ένα πρόγραμμα που μοιράζεται σε όλους τους δήμους και ο δήμος Καβάλας θα πάρει 22 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή δεν υπάρχει ανταγωνισμός, παρά μόνο να καταθέσεις ώριμες μελέτες. Δηλαδή δεν χρειάζεσαι έναν υπουργό για να μπεις σ’ αυτό το πρόγραμμα, είσαι ήδη ενταγμένος ως δήμος. Και πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε αν γι’ αυτό το πρόγραμμα ο δήμος ζητά την βοήθεια του υπουργού, τότε τι θα κάνει σε πιο δύσκολα προγράμματα; Κατά την προσωπική μου άποψη οι βουλευτές θα πρέπει να βοηθάνε τους δήμους και νομίζω ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Το θέμα είναι αν το αξιοποιεί αυτό η διοίκηση του δήμου. Το θέμα είναι αν το κεφαλαιοποιεί αυτό ο δήμαρχος. Δυστυχώς όχι, με υπαιτιότητα του Δήμου Καβάλας, του δημάρχου και όχι των βουλευτών», αναφέρει σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο“Ο νόμος πρέπει να εφαρμοσθεί για όλους αυτούς που βάζουν φωτιές ανεξέλεγκτα” τόνισε ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης
Επόμενο άρθροΧρήστος Γάκης: Καμία παραβατική συμπεριφορά δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα στα πρατήρια καυσίμων του Νομού Καβάλας