Ικανοποιημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Χρήστος Γάκης από τη σύσκεψη με τους βενζινοπώλες. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει περίπτωση αισχροκέρδειας όπως διαπιστώθηκε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «η συνάντηση έγινε και με την παρουσία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της αρμόδιας υπηρεσίας για τους ελέγχους στα πρατήρια. Το βασικό θέμα ήταν να αποφύγουμε τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας και φαινόμενα νοθείας σε καύσιμα τώρα την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε που τα καύσιμα είναι ακριβά. Η διαβεβαίωση που έχουμε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης σε όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα πρατήρια της Καβάλας είναι ότι δεν υπήρξε καμία παραβατική συμπεριφορά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά όλη την περίοδος.

Το σωματείο των πρατηριούχων από τη μεριά του ελέγχει και το ίδιο τα μέλη του για να εντοπίσει κάποιων στην περίπτωση που παραβιάζει τη νομοθεσία είτε με νοθείες καυσίμων είτε με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, αισχροκερδώντας σε βάρος των καταναλωτών. Αυτό είναι προς τιμήν τους και γι’ αυτό βλέπουμε στο Νομό Καβάλας όλοι οι έλεγχοι δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση από τα πρατήρια».

ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ

Πρόσθεσε ότι «ένα ζήτημα που συζητήσαμε είναι ένα θέμα που είχε ο νόμος σχετικά με τη διατύπωσή του ως προς τα περιθώρια κερδών των πρατηριούχων. Η διατύπωσή του ήταν λίγο ασαφής με αποτέλεσμα να επιτρέπει σε κάποιον, αν ήθελε, να μπορεί αισχροκερδίσει εκμεταλλευόμενος τις αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων. Έχει γίνει ήδη η σχετική επιστολή και από το Σωματείο Καβάλας και τις Ομοσπονδίες των πρατηριούχων. Η διαβεβαίωση του υπουργείου είναι ότι αυτήν την εβδομάδα θα αλλάξει η διατύπωση του Νόμου προκειμένου να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό. Αυτή η επισήμανση είχε γίνει και από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης γιατί πρέπει να προλαβαίνουμε κιόλας κάποιες καταστάσεις.

Το ζήτημα είναι να αποφύγουμε φαινόμενα νοθείας και αισχροκέρδειας τα οποία δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα σε όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει. Το Σωματείο περιφρουρεί και το ίδιο τα συμφέροντά του ελέγχοντας όλα τα μέλη του. Είναι θετικό ότι στο Νομό μας τα πράγματα σ’ αυτό το κομμάτι είναι καλά».

Προηγούμενο άρθροΘεωρητικό θεωρεί το συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου Καβάλας ο Σωτήρης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΔωρεάν στειρώσεις αδέσποτων ζώων