Επαναλειτουργεί ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας γεγονός που ικανοποιεί τους επαγγελματίες του τουρισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης υπογράμμισε πως η επαναλειτουργία της Νυμφαίας είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη ενώ περίπου 2 εκατομμύρια τουρίστες από τα Βαλκάνια συρρέουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ταυτόχρονα η Περιφέρεια πίεσε για ένα πιλοτικό άνοιγμα της Νυμφαίας με στόχο να ξεπεραστούν και τα προβλήματα υποδομών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κάποιοι μάλλον δεν έχουν γνώση του πώς λειτουργούν τα πράγματα και πώς έχουν τα δεδομένα. Η είσοδος της Νυμφαίας είναι ένα σημείο που άνοιξε το 2013 για συγκεκριμένους σκοπούς, πιο πολύ εμπορικούς. Κάποια στιγμή έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον οι τουρίστες από τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα να αρχίζει η είσοδος και η έξοδός τους από εκεί. Το 2019 περίπου 1,8 εκ κόσμος από Βουλγαρία και Ρουμανία, μπήκε από το συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα οι υποδομές του 2013 να μην επαρκούν για το 2021. Συν το κομμάτι της πανδημίας με τους υγειονομικούς ελέγχους που έχει μεγάλη σημασία πλέον. Επειδή αυτή η χρονιά είναι καταλυτική για τους ανθρώπους του τουρισμού, η ανησυχία μας ήταν να μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές και να παραμείνει κλειστή η Νυμφαία όπως πέρυσι».

ΠΙΕΣΑΜΕ

Στη συνέχεια είπε ότι «σαν διοίκηση και προσωπικά, πιέσαμε στα αρμόδια υπουργεία ώστε να πετύχουμε ένα πιλοτικό άνοιγμα. Αυτό μας διασφαλίζει μια συνθήκη για επόμενο άνοιγμα. Δηλαδή, ξεκινάει να δουλεύει ο σταθμός, βλέπουμε αν τυχόν υπάρχουν ελλείψεις, ενισχύουμε τις υποδομές κι αν δεν προχωρήσουμε κλείνει ο σταθμός.

Όταν άνοιξε πιλοτικά, δεν είδα κάποιον να λέει οτιδήποτε ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε από αυτούς που μας κατηγορούν σήμερα. Περνούν οι μέρες, εμείς είμαστε σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία για το αν κυλούν όλα ομαλά, έχουμε τις διαβεβαιώσεις, διαθέταμε έτοιμο ISO BOX παρ’ όλο που αυτό αποτελεί ημίμετρο ενώ το σημείο θέλει ριζικές αλλαγές και σοβαρές υποδομές για την τουριστική ανάπτυξη. Μετά από 25 μέρες φτάνουμε στις 14 Μαΐου που ανοίγει επίσημα ο τουρισμός στη χώρα και με ένα ΦΕΚ που υπογράφεται το βράδυ από 9 αρμόδια υπουργεία αλλά όχι αυτό του Τουρισμού, κλείνει η συνοριακή πύλη της Νυμφαίας. Αυτό μας άφησε άφωνους, δεν το περιμέναμε αφού δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Από ‘κει και πέρα βλέπω έναν αγώνα από τους βουλευτές για να ενισχύσουν το σημείο. Μίλησα εξ αρχής για συστράτευση όλων των εμπλεκομένων καθώς πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας. Το έκαναν αυτό οι φορείς και το πρωί του Σαββάτου άνοιξε η πύλη».

ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ

Κατέληξε λέγοντας ότι «με κατηγόρησαν ότι θέλω το κλείσιμο της Νυμφαίας, ενώ ήμουν ο πρώτος για το άνοιγμά της. Μας κατηγόρησαν σαν Περιφέρεια ότι δεν συμβάλλαμε ενώ εμείς ήμασταν σε συνεχή επαφή, κάναμε παρεμβάσεις σε ό,τι μας ζητήθηκε. Θεωρώ ότι αυτά είναι μικροπολιτικές, είναι λάσπη στον ανεμιστήρα που δεν επιτρέπονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις μικροπολιτικές στον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού».

Προηγούμενο άρθροΌχι στις επιπλέον Κυριακές λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας
Επόμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Σε ελεύθερη πτώση οι δείκτες των κρουσμάτων κορωνοϊού