Οι δείκτες των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι σε ελεύθερη πτώση στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξη Πολίτη σε 2 μήνες το αργότερο θα έχει κτιστεί ένα τοίχος ανοσίας στον ιό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πάμε πολύ καλά, είμαι αισιόδοξος. Καλά είναι και τα νούμερα που ανακοινώνονται καθημερινά. Τα συμπεράσματά μας βασίζονται σ’ αυτά τα νούμερα και τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι αριθμοί είναι σε ελεύθερη πτώση. Τόσο τα «σκληρά» νούμερα που έχουν να κάνουν με τους θανάτους, τους διασωληνομένους κλπ, όσο και τα κρούσματα πανελλαδικά και σε τοπικό επίπεδο. Πάμε πολύ καλύτερα. Το τρίτο κύμα που διανύουμε είναι σε πτώση. Σταδιακά θα αποδράμει κι άλλο και αυτό θα βοηθήσει το διαρκώς αυξανόμενο κτίσιμο του πολυπόθητου τείχους ανοσίας. Γύρω στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχουμε μια μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

ΜΑΣΚΑ

Για το θέμα της χρήσης μάσκας είπε ότι «σε πολλά κράτη όπως η Αγγλία έχουν πετάξει τις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους. Για να γίνει κι εδώ αυτό, πρέπει να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο ανοσίας της αγέλης. Ωστόσο πρέπει να αποφασιστεί κεντρικά. Οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τη νόσο σε ανοιχτό χώρο, οπότε θα έπρεπε να σκεφτούμε κάποιες δικλείδες ασφαλείας και να μην έχουμε μάσκες τουλάχιστον σε ανοιχτούς χώρους. Για τους κλειστούς χώρους είναι ακόμη νωρίς να το συζητήσουμε. Σιγά- σιγά με τη βελτίωση της θερμοκρασίας, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε για όσους έχουν νοσήσει ή έχουν κάνει το εμβόλιο την απαλλαγή της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Νομίζω ότι θα κυριαρχήσει αυτή η συζήτηση το επόμενο διάστημα. Συμβαίνει ήδη σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

Να συγχαρώ τον κόσμο που παρά τη ζέστη εφαρμόζει τα μέτρα, τηρεί τις αποστάσεις, φοράει μάσκα και αυτό θα αποδώσει σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης η οποία μένει στο περιθώριο».

Προηγούμενο άρθροΘανάσης Τσώνης: Καλό είναι να αποφεύγουμε τις μικροπολιτικές στον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού
Επόμενο άρθροΗ Γκιόλα της Θάσου στο ενδιαφέρον της ελληνικής Vogue