Με πρόσφατο έγγραφο της η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας ζητά από τους 4 Δήμους του Νομού να καθαρίσουν έγκαιρα από τα χόρτα «ύποπτες» για κουνούπια περιοχές τους προκειμένου να αποδώσει καλύτερα η καταπολέμηση που είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Δυστυχώς οι Δήμοι δεν ανταποκρίνονται, αν και θα ήθελαν. Δεν είναι έτοιμοι, δεν διαθέτουν ακόμητο απαραίτητο προσωπικό κτλ.
Κατόπιν τούτου είναι λογικό να υπάρχουν τα πρώτα προβλήματα και παράπονα για τα κουνούπια, τα οποία οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων εβδομάδων βοήθησαν να αναπτυχθούν. Τέτοια παράπονα διατυπώνονται ακόμη και από κατοίκους της πόλης μας.Το έγγραφο της ΠΕ Καβάλας απευθύνεται κυρίως στον Δήμο Νέστου αλλά και στον Δήμο Καβάλας. Ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ρέματος της Καλαμίτσας. 

Χθες το συνεργείο ψέκασε στην συνοικία της ΔΕΠΟΣ. Οι ψεκασμοί γίνονται παρουσία εκπροσώπου της Διεύθυνσης Υγείας. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν στον Νομό Καβάλας οι πρώτοι αεροψεκασμοί, οι οποίοι προσωρινά σταμάτησαν λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Καταπολέμηση κουνουπιών στις δυτικές συνοικίες

Η καταπολέμηση των κουνουπιών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφορά δε και αστικές περιοχές στην πόλη της Καβάλας. Συνεργείο του ιδιώτη εργολάβου με τον οποίο συνεργάζεται η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, εργάζεται συστηματικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Ξεκίνησε από περιοχές της συνοικίας της Καλαμίτσας, χθες ανέβηκε πιο ψηλά, εργάστηκε στη συνοικία ΔΕΠΟΣ.

Δίδεται προτεραιότητα στο ρέμα της Καλαμίτσας το οποίο δεν έχει καθαρισθεί, εντός του οποίου υπάρχουνε στάσιμα νερά. Η αντιμετώπιση γίνεται με διαδικασία της υπολυματικής καταπολέμησης των κουνουπιών. Οι πρόσφατες υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ευνόησαν την ανάπτυξη των κουνουπιών. Σε άλλες περιοχές πάντως γίνονται οι πρώτοι αεροψεκασμοί. Κατά την εκτίμηση των ειδικών παίζει ρόλο και το ότι δεν έχει γίνει καθαρισμός των χόρτων, σε όλους τους δήμους του Νομού Καβάλας. Στα χόρτα προτιμούν και κρύβονται τα κουνούπια, πολύ περισσότερο όταν ανάμεσα στα χόρτα υπάρχουν και στάσιμα νερά.

Κατόπιν τούτου η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έστειλε επιστολή και στους τέσσερεις δήμους του Νομού. Ζητά να βοηθήσουν το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών, να καθαρίσουν από τα χόρτα περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά.

Χθες στη συνοικία της ΔΕΠΟΣ εργάστηκαν δημοτικοί υπάλληλοι για να καθαρίσουν τα χόρτα.Σύμφωνα με την Δ/νση Υγείας ο Δήμος Καβάλας πρέπει να καθαρίσει από τα χόρτα το ρέμα της Καλαμίτσας, αφού οι διαμαρτυρίες των πολιτών για κουνούπια στα σπίτια τους, έχουν τις περισσότερες φορές σχέση με τα στάσιμα νερά στο ίδιο ρέμα.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές λόγο Πάσχα στα δρομολόγια του Υπ.Κτέλ Καβάλας
Επόμενο άρθροΣτα περσινά επίπεδα η τιμή του οβελία