%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%87%ce%b1-720x445

Την ανάγκη να προστατευθεί η πόλη της Καβάλας από ενέργειες επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από ανεύθυνους πολίτες που ξεφορτώνονται ογκώδη αντικείμενα έξω από κάδους απορριμμάτων επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης.

Όπως τόνισε αρχικά «Το παν είναι να προστατέψουμε το τοπίο αλλά και να προστατέψουμε τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας  οι οποίοι βάσει κώδικα, δεν επιτρέπεται να σηκώνουν αυτά τα σακιά με μπάζα τα οποία βάζουν κάποιοι συνδημότες μας δίπλα στους κάδους μπλε και πράσινους.

Εδώ βλέπουμε ότι ο πολίτης έχει συμμετοχή, γιατί με τον εργολάβο που του έχει αναθέσει τη δουλειά να του καθαρίσει ή να του αλλάξει το μπάνιο ή την κουζίνα  πρέπει ο ίδιος να έχει κάνει μια συμφωνία!

Και να τον έχει ρωτήσει που θα ρίξει τα μπάζα. Τα μπάζα δεν υποχρεούται να τα πάρει ο εργαζόμενος στο Δήμο Καβάλας. Αυτά μπορούν να πάνε στους κάδους περιφερειακά της πόλης. Κλείσαμε βέβαια το σημείο στη Νεάπολη και έχουμε 4 ανοικτούς κάδους στο δρόμο προς το Σανατόριο.

Άρα δεν πρέπει να αφήνουμε οικοδομικά υλικά έξω από τους κάδους. Η υπηρεσία μας μαζεύει μπάζα από καλή θέληση».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος βέβαια εξήγησε ότι όταν ο πολίτης ενημερώνει την υπηρεσία για την ύπαρξη ογκωδών αντικειμένων που πρέπει να πεταχτούν, απλά την πόλη προστατεύει!

«Η συμβολή αυτή είναι το μέγιστο για την πόλη μας.  Η υπηρεσία μας αυτή την στιγμή κάνει τα πάντα. Μας παίρνουν τηλέφωνο και σε 15 λεπτά τους παίρνουμε τα ογκώδη αντικείμενα. Άμεσα μαζεύουμε αυτά τα αντικείμενα. Θα παρακαλέσω να τηλεφωνούν και ας μην ρίχνουν όπου θέλουν τα ογκώδη αντικείμενα τους.

Ένα τηλέφωνο είναι αρκετό και εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να μην μένουν έξω μικροέπιπλα και άλλα τινά. Η υπηρεσία Καθαριότητας  θα εξυπηρετήσει αμέσως».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Και πρόσθεσε ότι «Βέβαια έχουμε φτάσει ως Δήμος να ανακυκλώνουμε στρώματα και μικροέπιπλα, ακόμη και τα κλαδιά μας τα επεξεργαζόμαστε και όποιος θέλει μπορεί να πάρει υλικό για να βάζει στις ρίζες των δέντρων ώστε να διατηρεί την υγρασία τους. Έχουμε αρκετό από αυτό το υλικό. Αρκεί ένα τηλεφώνημα. Και  να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι πλέον ανακυκλώνουμε και τα ρούχα οπότε είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο».

Προηγούμενο άρθροΈρχεται το Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο στην αγορά του Αγίου Νικολάου
Επόμενο άρθροΝέος πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ ο Μιχάλης Παπαδόπουλος