Με το πρόσφατα κατατεθέν και ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών” και συγκεκριμένα με το άρθρο 16 αυτού, δίδεται λύση σ’ ένα διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων του Παληού Καβάλας, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν σε πολύχρονες και πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες με το Δημόσιο τις κύριες κατοικίες που στεγάζουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους ή σε άλλεςπεριπτώσεις τις επιχειρήσεις τους.

Οι κάτοικοι του Παληού ευχαριστούμε δημόσια τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας κύριο Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Βουλευτή Καβάλας κύριο Μακάριο Λαζαρίδη που μετέφεραν τα δίκαια αιτήματά μας στην Κυβέρνηση και στη Νομοθετική Επιτροπή.

Οι ίδιοι καθώς και οι συνεργάτες τους εργάστηκαν με συνέπεια, ώστε η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτησιακών αντιδικιών με το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι, μπαίνει ένα τέλος στην αβεβαιότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που μας βασάνιζε και μας ταλαιπωρούσε άδικα και επί πάρα πολλά χρόνια.

Οι κάτοικοι του Παληού Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο24/2/1994: Σαν σήμερα η Βουλή των Ελλήνων καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Επόμενο άρθρο“Διλήμματα και προκλήσεις στην πορεία προς τις εκλογές” το θέμα της εκδήλωσης με ομιλητή και τον Βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη