Με την υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης. Όπως σημείωσε η παρουσία της ήταν σημαντική για την Περιφέρεια ΑΜΘ στα πλαίσια της Εβδομάδος Υγείας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η παρουσία της κας Ράπτη ήταν σημαντική μιας και ξεκίνησε και η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, μια καινοτόμα εκδήλωση. Η βασική ιδέα ήταν η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Ο συνάδελφος Αριστείδης Μωϋσιάδης που έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Αντιπεριφερειάρχη, είχε αυτήν την ιδέα καθώς ο ίδιος είναι πολύ καλός ψυχολόγος, είχε την ιδέα να εφαρμόσουμε σαν Διοίκηση της Περιφέρειας αυτόν το νέο θεσμό. Η ψυχική σφαίρα και η ψυχική υγεία των ανθρώπων παγκοσμίως στον καιρό της πανδημίας πιέστηκε αρκετά και νομίζω ότι όλες οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώσαμε επιβάρυναν την ψυχική σφαίρα των ανθρώπων. Αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Οπότε στα πλαίσια αυτής της Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας, η κα Ράπτη επέλεξε τι δική μας Περιφερειακή Ενότητα, την Καβάλα, προκειμένου να μας μιλήσει, να αναπτύξει και η ίδια κάποια θέματα των αρμοδιοτήτων της, διότι κι αυτή είναι υφυπουργός στο κομμάτι της ψυχικής υγείας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΛΙΝΕΣ

Πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι ήταν μια γόνιμη κουβέντα αυτή που κάναμε μαζί της και on και off camera. Γνωρίζει πολύ καλά η κα Ράπτη τις προσπάθειες που γίνονται στην Περιφέρειά μας προκειμένου να ενισχυθούν οι δομές ψυχικής υγείας. Είναι πολλές οι δράσεις που κατά καιρούς έχουν χρηματοδοτηθεί και έχουν ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη στα πλαίσια της στήριξης των ψυχικώς παθούντων ασθενών, όπως για παράδειγμα τη Μονάδας Άνοιας. Μας ενημέρωσε η κα Ράπτη και μας διαβεβαίωσε ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι δομές ψυχικής υγείας. Το Υπουργείο έχει ως προτεραιότητα των αύξηση των κλινών ψυχικής υγείας, ήταν πολύ λίγες πριν αναλάβει καθήκοντα η κα Ράπτη. Τώρα είναι πολύ περισσότερες και στόχος είναι να γίνουν περισσότερες σε αριθμό, μεγαλύτερες και καλύτερες σε ποιότητα».

Προηγούμενο άρθρο“Πρέπει να βρεθούν λύσεις επιτέλους για καίρια προβλήματα” δηλώνει ο πρώην βουλευτής Σάββας Εμινίδης
Επόμενο άρθροΓεωτρήσεις το 2025 σε Κρήτη και Πελοπόννησο: Αναμένεται NAVTEX τις επόμενες 48 ώρες – Το χρονοδιάγραμμα