Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο είχαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης υπογράμμισε πως εξασφαλίστηκε μία σειρά σημαντικών έργων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ήταν μια πολύωρη σύσκεψη με όλη την ομάδα της διοίκησης της Π.Ε. Καβάλας, μαζί με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, που απέφερε αποτελέσματα. Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε μέσω του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τα τεχνικά έργα και τα έργα συντήρησης που ούτως ή άλλως τρέχουν, για τα επόμενα χρόνια. Ο Περιφερειάρχης αναμένεται κεντρικά να βγάλει μία ανακοίνωση με λεπτομερή καταγραφή όλων αυτών που συμφωνήσαμε. Έγινε η καταγραφή των έργων που τρέχουν, των έργων που έχουν ολοκληρωθεί και σχεδιάσαμε τις δράσεις μας για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς οι παρεμβάσεις είναι πολλές και αναγκαίες. Μιλήσαμε και για τα μεγάλα έργα, κάποια τρέχουν, κάποια ολοκληρώνονται, κάποια θα δημοπρατηθούν.

Γενικότερα πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα παραγωγικό για την Περιφέρεια και την Π.Ε. Καβάλας, καθώς οι δυσκολίες που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό λόγω των ανατιμήσεων και της ενεργειακής κρίσης μάλλον είναι πίσω μας. Η όλη κατάσταση φαίνεται να ομαλοποιείται σιγά- σιγά και είμαστε σε θέση να ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «υπογράψαμε και τη σύμβαση με τον ανάδοχο για τις ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ύψους 1,2 εκ. ευρώ. Επί της ουσίας έχουμε καινούργια εργολαβία με ένα σπουδαίο ποσό μέσω του οποίου θα γίνουν πολύ καίριες παρεμβάσεις σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Γενικά ήταν παραγωγική η σύσκεψη, εξασφαλίσαμε πολλά χρήματα από την Κομοτηνή για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι, για δρόμους, καθαρισμούς ρεμάτων, έργα υποδομών. Ευελπιστούμε σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον, αφού οι δυσκολίες της κρίσης των πρώτων μηνών ήταν εμφανείς σε όλα τα επίπεδα. Είχαν κολλήσει όλες οι εργολαβίες και οι διαγωνισμοί αλλά σιγά- σιγά όλα ξεπεράστηκαν, έχουμε ήδη αναδόχους. Βρήκαμε για το επαρχιακό οδικό δίκτυο, θα προσπαθήσουμε να βρούμε και για το εθνικό, διότι η οδική ασφάλεια είναι βασικό μας μέλημα. Εντοπίσαμε τα προβληματικά σημεία, τα βάλαμε σε προτεραιότητα και πιστεύω ότι μέσα στη χρονιά θα δούμε σπουδαίες αλλαγές».

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Τέλος για το Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου είπε ότι «συζητήθηκε κι αυτό. Ο διαγωνισμός του έργου θα βγει στον αέρα τις επόμενες εβδομάδες και προσωρινό ανάδοχο θα έχουμε σύντομα. Ελπίζω να τελειώσει γρήγορα κι αυτή η διαδικασία και να απολαύσουμε ένα καινούργιο Αμφιθέατρο εντός κάποιων μηνών».

Προηγούμενο άρθροΝ. Παναγιωτόπουλος: Οι λαλίστατοι γείτονες επιλέγουν να μιλάνε πολύ
Επόμενο άρθροΣταθερά σε μονοψήφιο αριθμό οι νοσηλείες στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας