Η «μάχη των μαχών» είναι αυτή της πρώτης κάλπης. Αυτό είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του για τις επερχόμενες εκλογές, καθώς «διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές», η ΝΔ βλέπει επιδίωξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να επιχειρήσει συγκυβέρνηση ακόμη και αν «κόψει» δεύτερος «το νήμα».

«Δεν πιστεύω τον Αλέξη Τσίπρα»

«Κυβέρνηση ηττημένων». «Ο κύριος Τσίπρας μας είπε ότι δεν θα κάνει. Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας» δήλωσε εμφατικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κοζάνη, μιλώντας για τις εκλογές.

Και το επανάλαβε δεύτερη φορά… «Αριθμητικά θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση από το δεύτερο, τρίτο και το τέταρτο κόμμα. Είναι ένα ενδεχόμενο. Πιστεύω τον κ. Τσίπρα όταν λέει ότι δεν θα το διερευνήσει; Δεν τον πιστεύω. Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό».

Στο κυβερνητικό επιτελείο βλέπουν ότι ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα, παρά τα όσα λέγονται προεκλογικά από τους κυρίους Τσίπρα και Ανδρουλάκη, ο σχηματισμός συγκυβέρνησης μεταξύ των δύο είναι πιθανός. Και αν αριθμητικά τα ποσοστά των του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν «βγάζουν» κυβέρνηση, δεν αποκλείουν στο σχήμα να κληθεί και το ΜέΡΑ 25, εφόσον βεβαίως καταφέρει να μπει στη Βουλή.

«Αριθμητικά πιθανό το ενδεχόμενο “κυβέρνησης ηττημένων”»

Η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου στο δρόμο προς τις εκλογές, εστιάζει στο να αναδειχτεί εμφατικά πόσο σημαντική είναι η ισχυρή ψήφος στη Ν.Δ. από την πρώτη Κυριακή, ώστε να «μπει φρένο» στην προοπτική συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη. “Αριθμητικά αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να υπάρξει” το εμφατικό μήνυμα της κυβέρνησης, διά στόματος και του Κ. Μητσοτάκη.

Οι… «οδηγίες» Μητσοτάκη

Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εδραία η πεποίθηση ότι όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα επενδύσει στην τοξικότητα και την πόλωση.

Η «οδηγία» του Πρωθυπουργού προς τα στελέχη του είναι να απαντούν μεν ευθέως και με επιχειρήματα στις… «προσκλήσεις» της Κουμουνδούρου αλλά ταυτόχρονα να αναδεικνύουν και το έργο της κυβέρνησης και τις προγραμματικές της θέσεις για την επόμενη τετραετία.

«Γιατί επιλέγει αυτή τη στρατηγική (ο κ. Τσίπρας); Εγώ προσωπικά έχω απάντηση: γιατί με το ζόρι προσπαθεί να συσπειρώσει το κοινό του μπας και προσεγγίσει το ποσοστό το οποίο πήρε στις εκλογές του ’19. Γι’ αυτό το κάνει, όχι γιατί έχει πραγματική φιλοδοξία να κερδίσει τις εκλογές και να περάσει τη Νέα Δημοκρατία εκλογικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στους εκπροσώπους του Τύπου της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι συνεντεύξεις τύπου του Πρωθυπουργού, στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα, είναι μέρος της προεκλογικής, επικοινωνιακής εκστρατείας της κυβέρνησης.

Ο στόχος η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, η σύγκριση της διακυβέρνησης Μητσοτάκη με αυτής του Αλέξη Τσίπρα και η επικοινωνία του προγράμματος της Ν.Δ. για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η στρατηγική για τη Βόρεια Ελλάδα.

Έμφαση δίνεται κυρίως στις περιοχές όπου η Ν.Δ. πιέζεται εκ δεξιών και εμφανίζει δημοσκοπική φθορά, όπως για παράδειγμα η Βόρεια Ελλάδα, όπου η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου έχει αυξημένα ποσοστά. Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα παρουσιάζοντας τα έργα που δρομολογεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περιοδεία Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία παρουσιάστηκε αναπτυξιακό σχέδιο με έργα ύψους 4 δις ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΤη βασιλόπιτά του έκοψε την Κυριακή ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καβάλας
Επόμενο άρθροΣε ρυθμούς Αποκριάς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ήρθες και πάλι “τρελό” Καρναβάλι