Κάθετα αντίθετος είναι ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Δήμου Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς στο να πληρώνουν διόδια οι πολίτες της Καβάλας στον σταθμό διοδίων Άσπρης Άμμου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησε η λειτουργία των μετωπικών διοδίων στην Άσπρη Άμμο, είχα επισημάνει το ζήτημα από τον Ιούνιο και ζητήσαμε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που είναι οι καθ’ ύλη αρμόδιοι, αλλά και από όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες που έχουν λόγο, να κάνουν μία παρέμβαση για να γίνει το αυτονόητο. Δηλαδή να απαλλαγούν οι μόνιμοι κάτοικοι Καβάλας που αναγκάζονται καθημερινά, για επαγγελματικούς λόγους, να διέρχονται το σταθμό των διοδίων, όπως συμβαίνει με πολλούς άλλους σταθμούς της Εγνατίας Οδού, πχ στη Μουσθένη, τον Ιασμο και αλλού. Η επιβάρυνση για ένα επιβατικό ΙΧ είναι 1,40+1,40 ευρώ τη μέρα, δηλαδή 2,80. Αν πάνε 25 φορές το μήνα είναι 70 ευρώ, τη στιγμή που η έρευνα του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ λέει ότι το εισόδημα των μισθωτών με 750 ευρώ εισόδημα μειώθηκε κατά 40% και των μισθωτών με εισόδημα έως 1100 ευρώ μειώθηκε 15%, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, αισχροκέρδειας και ακρίβειας, για την οποία έχει επίσης τρομερή ευθύνη η κυβέρνηση, ζητούμε από τους Καβαλιώτες, που είναι πάνω από 1000, να πληρώνουν άλλα 70 ευρώ το μήνα, ενώ σε διπλανούς δήμους έχει ληφθεί μέριμνα κι έχουν δοθεί κάρτες απαλλαγής».

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι είναι αυτονόητο, μπορεί να γίνει, η Εγνατία Οδός το έχει ξανακάνει. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία οι βουλευτές. Δεν είναι αποδεκτή η επιλογή να λέμε στους πολίτες να πάνε από τον άλλον δρόμο τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει συμβάλλει με συγχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην κατασκευή ενός εξαιρετικού και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου. Άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα και να βρεθεί λύση. Είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής βούλησης. Οι βουλευτές έπρεπε να το έχουν κάνει ήδη διότι το έχουμε επισημάνει εδώ και 5 μήνες. Και ήδη οι Καβαλιώτες που διέρχονται, άρχισαν να πληρώνουν τα διόδια».

Προηγούμενο άρθροΔ. Πέτροβιτς: «Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων στον Έβρο»
Επόμενο άρθροΣυνέδριο “100 χρόνια μετά: Οι πρόσφυγες του 1922 – Η δημιουργία της νέας Ανατολικής Μακεδονίας”